După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 4 martie 2019

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 Un adevărat avantaj competitiv

În lumea afacerilor și cea profesională, mereu căutăm să avem un avantaj competitiv: idei proaspete, angajați cu abilități excepționale, o nișă unică pentru produse, servicii și promovare bună. Mereu explorăm să căutăm ce active să folosim pentru a fi cu un pas înaintea competiției. Nu demult mi s-a amintit de un avantaj competitiv la care mulți nu s-ar fi gândit.

Tom, un prieten din domeniul construcțiilor, a transmis o ofertă către o clădire foarte mare pe care ar fi dorit să o câștige. S-a rugat și s-a rugat, cerându-i lui Dumnezeu ca proiectul acesta să ajungă la ei. El se gândea că Dumnezeu va înțelege cât de important este acest proiect pentru afacerea lui, așa că era încrezător că va lua acest contract. Dar, a fost foarte amărât când a văzut că unul dintre competitorii lui a fost selectat să primească contractul.

La început, Tom a fost dezamăgit, chiar furios pe Dumnezeu. De ce nu îi fuseseră ascultate rugăciunile lui? Fuseseră ignorate? Apoi, într-o zi, după câteva luni, a înțeles „de ce”. Tom a fost informat că acel proiect s-a dovedit a fi un dezastru financiar pentru competitorul său.

Ceea ce el a perceput ca fiind o rugăciune fără răspuns, a fost, de fapt, un răspuns foarte clar. Dumnezeu știa, dinainte, ce dezastru ar fi însemnat pentru compania lui Toma dacă ar fi câștigat contractul. Domnul L-a protejat de un proiect care ar fi adus falimentul afacerii sale. După cum spune un cântec mai vechi: câteodată darurile cele mai mari ale lui Dumnezeu sunt percepute de noi ca fiind „rugăciuni fără răspuns”.

Bănuiesc că și dumneavoastră ați fost convins că un anumite planuri sau decizii sunt bune, ca mai apoi să aflați că rezultatul este foarte diferit de ceea ce vă așteptați. Lucrul acesta s-a întâmplat în viața mea și în carieră de mai multe ori decât pot număra. De aceea, experiența m-a învățat să mă încred în Dumnezeu și nu în înțelegerea mea limitată asupra unei anumite situații.

Psalmul 24:1 spune: „Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!”. Pentru mine, cuvintele acestea înseamnă mai mult decât proprietate. Ne amintește de faptul că Dumnezeu este suveran și direcționează toate lucrurile, inclusiv interesele noastre profesionale, conform cu ceea ce știe El că este bine; câteodată, chiar contrar rugăciunilor noastre și cu ceea ce Îl rugăm noi să facă.

Trăind în niște vremuri nesigure, pare că este mai dificil ca niciodată  să ne dăm seama ce ar trebui să facem pentru a ne îndeplini scopurile și obiectivele. Dacă ne încredem în Dumnezeu care este atotcunoscător și în cele din urmă controlează toate circumstanțele, atunci putem avea pace indiferent ce apare în viața noastră – și la locul de muncă – zi de zi. Cred că unul dintre cele mai bune sfaturi pe care l-am primit pentru afacerea mea vine din Proverbe 3:5-6: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.


Câteodată, Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre așa după cum îi cerem. Alteori – cum a fost cazul prietenului meu Tom – răspunsurile Lui sunt foarte diferite de ceea ce speram. Însă, întotdeauna – după cum am învățat de-a lungul călătoriei mele spirituale – răspunsul Domnului este exact ceea ce avem nevoie. Chiar atunci când nu avem nici cea mai mică idee care ar fi răspunsul.

Trebuie să ținem minte, așa după cum scrie în alt verset din Proverbe că: „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii.” (Proverbe 16:9). Acesta este un avantaj competitiv incredibil.


Întrebări pentru discuții

1.     Care credeți că este cel mai mare avantaj competitiv pe care îl puteți folosi în afacerea sau organizația dumneavoastră?


2.     Ce alte strategii adoptați atunci când vine vorba să dezvoltați planuri sau să luați decizii în domeniul afacerilor care este atât de nesigur?


3.     Vă rugați pentru deciziile care trebuie luate la locul de muncă sau în atragerea de noi clienți sau contracte? Dacă da, cum vă simțiți atunci când rugăciunile par fără răspuns sau când lucrurile iau o direcție diferită de ce v-ați rugat?


4.   Considerați că a vă ruga Domnului cerându-i înțelepciune și călăuzire este un avantaj competitiv?
  

NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Psalmii 37:3-7,34; Proverbe 16:1,3, 21:2,30; Ieremia 29:11-13.


Vezi şi alte articole scrise de Rick Boxx AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.