După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 25 martie 2019

Adrian Papahagi 🔴 Sunt dispus să iert, creștinește, afrontul domnului Iohannis, dacă își retrage public afirmațiile, își cere scuze celor 3.531.732 de votanți pentru definiția firească și în uz a căsătoriei și încetează să propage discursul urii anticreștine...

În octombrie 2018, Președintele Iohannis asimila definiția normală a căsătoriei (bărbat+femeie) cu „fanatismul religios„.
Pentru informarea sa, fanatism religios ar putea însemna:
– distrugerea lăcașurilor de cult ale altor religii;
– arderea unor cărți considerate eretice;
– crime și instigare la crime;
– acte teroriste, precum cele islamice;
– excluderea unor grupuri umane din viața publică pe criterii religioase;
– dorința de control ecleziastic asupra statului.

Nu este fanatism religios:
– convocarea democratică a unui referendum;
– apărarea unei instituții (căsătoria bărbat-femeie) prezente dintotdeauna în toate culturile umane, indiferent de religie;
– dorința de a înscrie în Constituție un articol recunoscut de legea civilă a statului, deci deja acceptabil social și legal. Este aberant să spui că actuala definiție a căsătoriei în Codul Civil relevă „fanatism religios”.

Președintele României a jignit astfel 3+ milioane de alegători, mulți dintre aceștia fiind propriul său electorat, dat fiind că dl. Iohannis pretinde că respectă valorile evanghelice (luterane, în cazul său) și creștin-democrate (PNL e nominal membru al PPE, care e nominal un partid creștin-democrat).
În ciuda campaniei de diabolizare a referendumului de anul trecut, de ură împotriva celor care l-au susținut și de dezinformare a electoratului, 3.857.308 de alegători s-au prezentat la urne, iar 3.531.732 au votat pentru includerea în Constituție a definiției curente a căsătoriei.
Pentru comparație, în turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2014, dl. Iohannis a obținut 2.881.406 de voturi, iar în turul 2 – 6.288.769.
Câte dintre aceste voturi provin din zona creștină, pe care Președintele României și-a permis să o confunde cu „fanatismul religios”, îl vom lăsa să descopere la sfârșitul acestui an.
Recidivând recent, Președintele Iohannis a jignit din nou 3,5+ milioane de cetățeni vinovați că înțeleg căsătoria în termenii tradiționali și creștini ai civilizației europene și ai cam oricărei civilizații umane, numindu-i „infatuați care au propagat ura”, și considerându-i insecte cărora li s-a dat cu „flit”.
Pentru cei care nu înțeleg expresia „a da cu flit”: FLIT este un insecticid, folosit pentru a ucide insecte dăunătoare (țânțari, muște, gândaci). Asocierea a 3.531.732 de cetățeni cu gângăniile dăunătoare este demnă doar de retorica urii a regimurilor dictatoriale care au suprimat milioane de oameni în sec. XX.
Consider deci că, prin asocierea abuzivă a unor cetățeni, care și-au exprimat democratic valorile, cu „fanatismul”, „ura”, „infatuarea” și, în cele din urmă, cu gândaci demni de a fi stârpiți cu insecticid, Președintele României s-a făcut el însuși propagandist al urii anticreștine, prezente tot mai agresiv în cercuri zise „progresiste”.
Reacția Bisericii Ortodoxe Române, prin purtătorul său de cuvânt, dl. Vasile Bănescu, sau prin ierarhi curajoși, ca PS Ignatie, a fost fermă, demnă și corectă.
Ca intelectual creștin, nu pot decât să mă solidarizez cu poziția Bisericii mele și să îi solicit Președintelui Iohannis să își ceară scuze celor 3.531.732 de cetățeni pe care i-a înjosit.

Am fost printre cei care au susținut mereu dreapta românească, lupta anticorupție și pluralismul democratic. Am votat, în turul 2 al alegerilor prezidențiale, pentru o persoană pe care, în comparație cu contracandidatul său, o consideram morală, decentă și respectuoasă.
Sunt dispus să iert, creștinește, afrontul domnului Iohannis, dacă își retrage public afirmațiile, își cere scuze celor 3.531.732 de votanți pentru definiția firească și în uz a căsătoriei și încetează să propage discursul urii anticreștine.
Adrian Papahagi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.