După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 februarie 2019

Ce se întâmplă cu creștinii din cea de-a doua țară cu cea mai mare populație din lume și de ce?


În după-amiaza zilei de 20 iunie 2018, cinci femei creștine (cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani) au fost bătute și răpite de la o școală creștină, din statul Jharkhand din India de Est. La o zi după ce au fost eliberate (atacatorii au amenințat că le vor ucide dacă se duc la poliție), femeile au raportat atacul autorităților. În curând, s-a confirmat că toate cele cinci femei au fost violate. Atacul a fost de asemenea filmat pe telefoanele mobile.

În 20 ianuarie 2018, corpul păstorului Gideon Periyaswamy din Adaiyalachery (districtul Kanchipuram, Tamil Nadu) a fost găsit spânzurat de acoperișul casei sale, la o săptămână după ce s-a plâns la poliție de opoziția hindușilor radicali.

Aceste atacuri îngrozitoare ne arată un crâmpei din ceea ce 65 milioane de creștini din India au de întâmpinat în această țară cu 1,3 miliarde de oameni. Țara se situează acum pe locul 10 în Indexului Modial de Persecuție 2019, în 2018 fiind pe locul 11, iar în 2017 pe locul 15.

Peste 12.000 de creștini atacați în India

Din 2015, a doua țară cu cea mai mare populație din lume a crescut cu 11 puncte datorită presiunii crescânde și violenței împotriva creștinilor. Cercetările făcute de Organizația Open Doors în vederea întocmirii Indexului Mondial de Persecuție arată că, în 2018, mai mult de 12.000 de creștini au fost atacați. Dar acest număr este doar vârful aisbergului, spun cercetătorii, întrucât numărul tot mai mare de acte de persecuție este nedeclarat.

Cu toate acestea, indicele de violență al Indiei este imens, crescând de la 14,4 în 2018, la 15,2 în 2019. Mai mulți creștini au fost uciși anul acesta în India decât anul trecut, iar numărul bisericilor atacate a crescut substanțial de la 34 anul trecut, la 98 anul acesta.

Privind la statistici, este evident – și de netăgăduit – că creștinii din India sunt de ceva timp țintele torturii, persecuției și opresiunii din partea concetățenilor lor.

Creștin în India anului 2019

Cum arată viața fraților și surorile noastre indiene, întrucât radicalii hinduși continuă să-i vizeze și să-i atace pe cei care nu sunt hinduși?

Creșterea bisericii din India prezintă multe nevoi, în special legate de ucenicie și de dezvoltarea conducerii. Țintirea sistematică a bisericii de către hindușii radicali aduce la suprafață și alte nevoi, cum ar fi pregătirea bisericii pentru a răspunde pozitiv la atacul persecuției și necesitatea unei mai mari unități și cooperări între diferite denominații.

Hindușii îi văd pe creștini ca pe o amenințare la adresa națiunii (din cauza creșterii numărului lor și a prezenței lor puternice în regiunile tribale). Numărul incidentelor violente împotriva creștinilor a crescut dramatic din mai 2014, când partidul politic BJP a preluat puterea, iar candidatul său, Narendra Modi, a devenit prim-ministru al Indiei. Deoarece guvernul refuză să ia măsuri adecvate, radicalii hinduși consideră că pot ataca creștinii cu aparent puțin sau deloc consecință.

Discriminarea este foarte frecventă în India, găsindu-și rădăcinile în sistemul vechi de caste. Acest sistem afectează creștinii din toată India, deoarece cei mai mulți convertiți la creștinism provin din castele inferioare sau din Dalit (caste „nedetectabile”).

Organizațiile creștine neguvernamentale (ONG-urile) sunt vizate pentru interogări detaliate de către diferite departamente guvernamentale (cum ar fi biroul de impozite pe venit și birourile de informații) în încercarea de a găsi greșeli și de a le acuza de implicare în activități anti-naționale (în special în legătură cu convertirile la creștinism).

Există o creștere semnificativă a numărului de grupuri politice pro-hinduse locale, plus un număr sporit de întâlniri și tabere deschise. Tinerii sunt educați în spiritul naționalismului militar și sunt încurajați să manifeste ura față de alte religii.

În întreagă India se pune accent din ce în ce mai mare pe învățarea hinduismului în școli și pe îndoctrinarea oamenilor din triburi.

Jocul negării

Și totuși, oficialii de rang înalt ai Indiei neagă faptul că persecuția se întâmplă. Guvernul național al țării a făcut, uneori, declarații privind protejarea libertății religioase, dar de multe ori a închis ochii realitatea violenței și a presiunii împotriva comunității creștine.

În 2014, când prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a preluat mandatul, el a negat în mod public existența oricărei forme de persecuție împotriva creștinilor, afirmând într-un interviu la emisiunea de știri TV „Aap Ki Adalat”, că nu a fost arsă nicio biserică nicăieri în țară. El a negat cunoașterea „oricărui astfel de incident”.

„Toată lumea știe deja că bisericile sunt atacate și demolate aproape în fiecare zi în India”, spune un reprezentant al Organizației Open Doors. „[Negarea lui Modi] arată clar că liderul celei mai mari națiuni democrate a înșelat în mod inteligent lumea”.

Ce animă persecuția din India? 8 lucruri de știut

Creșterea persecuției este un rezultat direct al actualei întoarceri la naționalismului hinduist – în esență, convingerea că India trebuie să fie o națiune hindusă și că orice altă religie nu este indiană. Prin urmare, creștinismul a fost o țintă cheie a acestui nou naționalism. Acest naționalism radical a fost stimulat de situația politică din India, care a vizat alegerea unui guvern naționalist în 2014. Motivele persecuției crescute sunt multe:

Alegerea primului-ministru Modi în 2014 a fost văzută de mulți observatori ca o acceptare tacită a naționalismului hindus. Toleranța domnului Modi la extremismul religios a crescut doar de la victoria electorală.

Au fost recente apeluri adresate guvernului Modi de a aborda persecuția creștină, dar aceste apeluri au rămas fără răspuns. Acuzațiile că naționaliștii hinduși acționează în coeziune cu unele guverne locale și forțe de poliție sunt foarte îngrijorătoare.

La începutul anului 2017, Yogi Adityanath a fost ales ministru-șef al statului cel mai populat din India (din 29 de state), Uttar Pradesh. Adityanath este cunoscut ca un naționalist hindus care a pledat pentru violență în numele hinduismului și insistă asupra faptului că India este în mod distinct hindusă. Este cunoscut mai ales pentru violența împotriva musulmanilor.

Liderii au promis să „curețe” țara de creștini și musulmani până în 2021. Liderul grupului Dharam Jagran Samiti – un grup care se axează pe activismul împotriva convertirii religioase – a declarat: „Obiectivul nostru este de a face din India un Hindu Rashtra (Națiune Hindusă) până în 2021. Musulmanii și creștinii nu au nici un drept să rămână aici. Deci ei fie vor fi convertiți în hinduism, fie vor fi forțați să fugă de aici.”

Convertiții creștini având un background hindus poartă greul persecuției din India. Acești credincioși se confruntă cu hărțuire aproape zilnic și sunt în permanență sub presiune pentru a reveni la hinduism. Ei sunt adesea agresați fizic, spitalizați și uneori chiar uciși. Ei trăiesc mai ales în mediul rural, unde se confruntă cu presiuni nu numai din partea familiei, prietenilor, membrilor comunității și a preoților hinduși locali, dar și din partea hindușilor radicali.

Chiar și organizațiile caritabile creștine, care nu au o natură evanghelistică, au probleme în a supraviețui climatului actual din India, unde capacitatea lor de a primi finanțări internaționale depinde de aprobarea guvernului. De exemplu, în 2017, Organizația Compassion International a fost forțată să își închidă birourile.

Începând cu a doua jumătate a anului 2014, radicalii hinduși au lansat o campanie de întoarcere (cunoscută și sub numele de Ghar Wapsi), menită pentru a atrage musulmanii și creștinii înapoi la hinduism. Au fost organizate mai multe campanii în care sute de oameni s-au întors la hinduism. Campania Ghar Wapsi a atins punctul culminant în 2015 și la începutul lui 2016.

Evenimentele politice recente sugerează că schimbarea nu se află în viitorul apropiat. În vara anului 2017, a fost ales un nou președinte. Președintele Ram Nath Kovind a fost descris de către un plantator de biserici într-un interviu cu Christianity Today că nu are „loc pentru creștini”. În plus, sondajele online făcute cu cititorii indieni sugerează că popularitatea prim-ministrului Modi nu este în pericolul de a scădea.

Motive de rugăciune pentru Biserica din India

Rugați-vă pentru convertiții creștini care sunt forțați să se întoarcă la hinduism.
Rugați-vă ca Dumnezeu să îi protejeze pe cei care propovăduiesc Evanghelia în locuri în care sunt legi împotriva convertirii.
Rugați-vă pentru fetele creștine care sunt ținute în arest la domiciliu de către familiile lor din cauza credinței lor. Rugați-vă ca ele să fie tari în credință și ca familiile lor să se întoarcă la Domnul.
Rugați-vă ca guvernul Indiei să fie deschis la libertatea religioasă.

Sursă: goo.gl/1929ZU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.