luni, 28 ianuarie 2019

Un sfert din decesele din Olanda sunt provocate de medici prin eutanasie

Adaptare după Wesley J. Smith, 
The Guardian a publicat un tablou al eutanasiei în Olanda, care relevă că aproximativ 25% din decesele din această țară sunt provocate de către medici. Pe lângă eutanasia prin injecție letală, în Olanda se practică așa-numita sedare terminală, un fel de eutanasie lentă, unde pacienților li se administrează medicamente care le induc coma, iar apoi sunt lăsați să moară prin suprimarea oricărei nutriții.
Fenomenul a luat amploare în ultimii 10 ani. De la sub 2.000 de decese prin eutanasiere în 2007, s-a ajuns la 6,600 în 2017, un număr la fel de mare de cereri pentru eutanasiere fiind respinse, deoarece nu întruneau cerințele legale. Acestora li se adaugă 32,000 de decese prin sedare terminală.
De la legalizarea eutanasiei în Olanda, medicii au parcurs o cale întunecată. De la bolnavi în stare terminală, moartea indusă la cerere s-a extins la bolnavi cronici, la cei cu dizabilități, la persoane în vârstă, la bolnavi psihic (83 în 2017) sau suferind de demență, precum și la copii născuți cu dizabilități sau boli incurabile.

În 2015 statisticile olandeze au relevat un număr de 431 de persoane ucise de medici, fără să fi cerut euatanasierea, în dreptul acestora fiind mențiunea „terminare fără solicitare sau consimțământ”, iar autoritățile nu au luat nicio măsură, deși, potrivit legii, acestea se încadrau la omucideri.

Vezi și alte articole pe tema eutanasiei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.