Doi deputaţi PSD şi unul USR au depus la Senat un proiect care obligă unităţile şcolare să deruleze cel puţin o dată pe semestru programe de educaţie sexuală pentru copii şi educaţie pentru viaţă, în scopul prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuala.
„Organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi al educaţiei sunt obligate sa adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru: derularea sistematică, cel puţin o dată pe semestru, în unităţile şcolare, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor", prevede proiectul care modifică articolul 46 (3) litera i din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
În forma în vigoare a legii menţionate nu este specificată sintagma „cel puţin o dată pe semestru". De asemenea, iniţiatorii propun adăugarea în Lege a obligativităţii organelor de specialitate a unor măsuri pentru ca unităţile de învăţământ să organizeze programe de educaţie pentru sănătate. „Derularea sistematică, cel puţin o dată pe semestru, în unităţile şcolare, de programe de educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităţilor psiho-emoţionale, a comportamentelor sociale şi interpersonale", prevede proiectul de lege. Printre iniţiatorii proiectului legislativ se numără senatorul USR Florina Presadă şi deputaţii PSD Camelia Gavrilă şi Nicolae Georgescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.