duminică, 2 decembrie 2018

Adrian Papahagi: Poate v-a scăpat linia de modă „gender neutral” pentru copii, Célinununu

Poate v-a scăpat linia de modă „gender neutral” pentru copii (adică unisex sau asexuată) prin care Céline Dion vrea să condamne rozul pentru fetițe și albastrul pentru băieți, propunând în schimb un alb-negru universal, asortat cu discrete simboluri sataniste, specialitatea firmei nununu: capete de mort și de țapi, ochi atotvăzători (tip Sauron), stele și cruci folosite blasfem. În acest univers alb-negru, culorile pătrund rar (sunt binevenite însă culorile curcubeului, fiindcă fac parte din același manifest). Profitați de Black Friday ca să cumpărați mai ieftin hainele de Black Sabbath!
Reclama la linia Célinununu e și ea păgân-panteist-antipersonală. Copiii nu sunt ai noștri, ei fac parte din marele lanț al ființei, ne spune vrăjitoarea înainte să sufle o pudră magică de stele și să îmbrace toți nou-născuții din maternitate în negru: „paint it black”, vorba altor iluminați. „I’m Céline Dion”, eu instaurez noua ordine, abolesc sexele, sting culorile: nu mă pot aresta pe mine, superbul înger al lumii noi, niște polițiști obezi și obtuzi.
Céline Dion nu e doar o cântăreață; ca toți idolii evului media, ea se crede chemată să declame un manifest, să ne „lumineze”, să „deschidă spiritele”, să instaureze o „nouă ordine”. Pentru cei atenți la semnele timpului, Céline Dion și cei ca ea sunt doar avangarda minunatei lumi noi care va fi instaurată dacă vor învinge creștinismul și vechea ordine a firii.
Continuarea pe www.inliniedreapta.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.