Articolul de față este despre un nou astfel de eveniment cu copii, realizat, culmea ironiei, exact în sediul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia“ din Focșani, al cărui director este citat chiar săptămâna aceasta la CNCD pentru că nu ar fi permis o activitate educațională de propagandă LGBT în sediul instituției de cultură pe care o conduce.
Despre ce este acum vorba? O piesă de teatru având unul dintre personaje un copil transgender a fost prezentată elevilor vrânceni în cadrul unui festival de teatru. Piesa în cauză este intitulată „Întreaga mea lume“ și a fost pusă în scenă, în Vrancea, la Focșani, în cadrul unui festival de teatru al tinerilor, în luna august a.c. Înainte de toate, trebuie precizat că asupra evenimentului a domnit o mare umbră de ambiguitate încă de la început. Nu era cunoscut publicului autorul piesei, dacă este o adaptare după o altă piesă sau nu, cine sunt actorii care joacă, de unde vin ei, niciun cuvânt despre piesă în general, absolut nimic...
În fapt, piesa este despre o familie de oameni obișnuiți dintr-un oraș din California, formată din doi soți (Bob și Fran) și patru copii (Rosie, Mark, Ben și Pip). Această familie este conturată copiilor ca fiind imaginea familiei contemporane. Părinții Bob și Fran sunt înfățișați ca fiind de modă veche, chiar ridiculizați în acest sens (Bob, care ar trebui să fie un veritabil pater familias, nu știe să folosească o banală mașină de cafea, deși fiul său Ben i-a arătat de zeci de ori cum să o facă) și prin faptul că nu au altceva în cap decât o grijă excesivă, plină de valențe autoritare, pentru copiii lor. În opoziție, aceștia, ajunși la vârsta maturității, se află în cea mai bună formă, având cariere de succes care le conferă sume mari de bani (Ben și Pip) sau bucurându-se de viață așa cum părinții lor n-au știut s-o facă niciodată (Rosie și Mark). Se înțelege că, în acest context, întreaga piesă este presărată cu foarte multe momente de conflict între părinți și copiii lor, cei patru tineri fiind mereu agasați de ai lor cu sfaturi, idei și valori morale pe care aceștia le consideră desuete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.