După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 iulie 2018

Curtea Supremă a Canadei statuează faptul că viziunea creștină biblică nu face parte din "diversitate" 🔴 Universitățile trebuie să aleagă între standardele biblice și acreditare. Altfel spus, instanța a hotărât faptul că creștinismul și învățământul superior sunt incompatibile...

19 iunie 2018 (LifeSiteNews) - Într-o hotărâre care cu siguranță trimite unde de șoc în întreaga națiune, Curtea Supremă din Canada s-a pronunțat, cu un vot de 7 la 2, împotriva Școlii de Drept a Trinity Western University (TWU). Ȋn fapt, ceea ce a declarat instanța este că universitățile trebuie să aleagă între standardele biblice și acreditare. Altfel spus, instanța a hotărât faptul că creștinismul și învățământul superior sunt incompatibile. Şi nu exagerez cu nimic.

Iată un scurt rezumat al cazului, pentru cei care nu sunt familiarizați cu acesta. Trinity Western este o universitate creștină care cere studenților și profesorilor săi să trăiască după standardele creștine fundamentale. Aceasta înseamnă că, pentru a fi un bun student sau un bun membru al corpului profesoral, o persoana nu poate practica curvia sau adulterul, nici să se angajeze în relații homosexuale.

Nu este nimic surprinzător în legătură cu aceste cerințe și există mii de școli în America de Nord cu standarde similare. Acestea includ școli creștine - începând de la grădinițe şi până la clasa a 12-a de liceu - colegii creștine, școli biblice, seminarii și universități.

Aceste standarde fac de mult parte din angajamentul obligatoriu al TWU, care impune ca "toți studenții și corpul profesoral să urmeze o viață sfântă, caracterizată prin smerenie, sacrificiu de sine, milă și dreptate și supunere reciprocă pentru binele altora.” Acest angajament cere membrilor săi să se abțină de la a folosi limbaj vulgar, a minți sau înșela, a fura, a folosi materiale degradante cum ar fi pornografia, și să se abțină de la intimitatea sexuală care încalcă sacralitatea căsătoriei dintre bărbat și femeie."
Ȋncă o dată, aceasta este evanghelia 101, cerințele de bază ale uceniciei creștine. Și este onorabil că TWU caută să trăiască acest lucru în campusul său.

Din păcate, atunci când TWU a căutat să îşi deschidă școala de drept, a intrat în conflict cu activiștii LGBT din Canada și a aliaților lor. Aceştia au susținut că TWU discriminează studenții LGBT, motiv pentru care studenților care au absolvit cu diplomă de drept bona fide nu ar trebui să li se permită să practice legea în Canada.

A existat o rază de speranță pentru TWU atunci când o instanță regională a decis în favoarea sa. Dar acum, "într-o hotărâre de 7-2, majoritatea judecătorilor au decis că societățile de drept din British Columbia și Ontario au puterea de a refuza acreditarea pe motivul așa-numitului legământ comunitar al Universității Trinity Western".

Sau, parafrazând, Curtea Supremă a hotărât că, dacă o școală de drept creștină dorește să fie acreditată, ea trebuie să abandoneze valorile biblice. Cum altfel ar putea fi interpretat acest lucru?

"Majoritatea care a decis a susținut că acest legământ ar descuraja studenții LGBT să frecventeze școala de drept în discuție, iar cei care au frecventat-o ar fi în pericol să sufere un rău semnificativ."

Rău semnificativ? Dacă da, de ce? Din cauza învățăturii biblice. Din cauza valorilor creștine. Aici se dă bătălia. Acesta este punctul de conflict.

Analizați oricum doriți, dar acesta este crudul adevar.

"[Instanța] a constatat că existența unui interes public față de profesia de avocat îi conferă dreptul de a promova egalitatea prin asigurarea accesului în mod egal, prin susținerea diversității în cadrul baroului și prevenirea afectării studenților LGBT".

Cu alte cuvinte, "diversitate", dar numai conform dicționarului LGBT. Diversitatea înseamnând astfel "cum vrea LGBT sau eşti trimis la plimbare." Diversitatea înseamnând "toate părerile sunt binevenite, cu excepția celor creștine biblice".

De aceea încercăm de atâția ani să ne facem vocile auzite. De aceea am tot avertizat. De aceea am spus că cei care au ieșit din dulap [n.t. expresie folosită pentru cei care şi-au recunoscut public orientarea sexuală], aceia vor să ne pună pe noi în dulap. De aceea am spus că activismul LGBT nu a fost niciodată pur și simplu despre "toleranță". Ci a fost despre reducerea la tăcere a viziunilor concurente.

Și dacă s-a putut întâmpla în Canada, se poate întâmpla şi în America. (Pentru sceptici și batjocoritori, dați-mi un motiv bun pentru care acest lucru nu s-ar putea întâmpla aici. Şi rețineți că TWU nu este o școală mica, ascunsă într-un colț, are 40 de programe universitare și 17 programe postuniversitare).

Sincer, nu știu ce va face mai departe TWU. Și nu știu cum vor răspunde credincioșii din Canada.

Dar le pot spune următorul lucru prietenilor și colegilor mei și colegilor-educatori și comunicatori de aici, din America: fie ne folosim libertățile noastre, fie le pierdem. Fie stăm rezistenți, drepți, puternici, fie stăm laşi într-un colț. Ori facem astăzi ceea ce este bine, ori vom ajunge mâine să ne cerem scuze copiilor noștri.

Este timpul să reacționăm.

Cum vom face asta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.