Armata britanică a lansat o campanie vizând recrutarea de candidaţi din rândul femeilor, al persoanelor de diverse orientări sexuale, religii şi origini, pentru a umple deficitul de personal, fiind însă criticată pentru că ar fi cedat 'corectitudinii politice', transmite AFP.
O campanie de recrutare a fost lansată în urmă cu câteva luni şi noi mesaje urmează să fie difuzate la acest sfârşit de săptămână la posturile de radio, de televiziune şi pe internet.
Înregistrări video, din care au fost prezentate deja extrase, îşi propun să-i liniştească pe eventualii candidaţi femei, homosexuali sau musulmani, între altele în legătură cu faptul că vor fi acceptaţi în rândul trupelor, răspunzându-le la întrebări precum 'Pot fi gay în armată?', 'Voi fi ascultat în armată?' sau 'Voi putea să-mi practic credinţa în armată?'.
Şeful armatei britanice, generalul Nick Carter, a explicat la BBC că armata obişnuia să recruteze 'bărbaţi tineri albi între 16 ş 25 de ani şi că nu mai există atât de mulţi dintre aceştia în jurul nostru ca în trecut. Societatea noastră se schimbă'.
'Această campanie este o modalitate de a recunoaşte că nu mai dispunem de o armată suficient de numeroasă în acest moment, că demografia ţării noastre s-a modificat şi că trebuie să vizăm o comunitate mai largă', a adăugat el.
În 2017, armata britanică număra 78.000 de membri, în timp ce obiectivul stabilit de guvern pentru 2020 este de 82.000.
Campania a primit însă şi critici, care au acuzat armata că cedează "corectitudinii politice".
'Oamenii cei mai interesaţi de armată nu sunt preocupaţi să ştie dacă vor fi ascultaţi sau dacă îşi vor putea exprima emoţiile', a declarat la BBC colonelul Richard Kemp, fost comandant al trupelor britanice în Afganistan. 'Ceea ce îi preocupă cel mai mult este modul în care vor lupta, ei vor fi atraşi de imaginile de luptă pentru că acesta este motivul pentru care oamenii intră în armată', a mai comentat colonelul Kemp.
Generalul Nick Carter a apărat însă campania, declarându-se 'foarte mândru că armata respectă cu adevărat originea etnică şi socială şi genul fiecăruia' şi nu face diferenţieri salariale între bărbaţi şi femei. Potrivit şefului armatei, numărul cererilor de înrolare a crescut cu 30-35% în ultimele nouă luni.
AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.