După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 noiembrie 2017

Prețul de a fi creștin în Republica Islamică: Iranian convertit la creștinism, condamnat la 10 ani de închisoare

Un  iranian convertit la creștinism a fost condamnat la zece ani de închisoare, după ce a pierdut recursul pe care îl făcuse împotriva deciziei instanței de la Teheran, scrie ActiveNews.ro.

Naser Navard Gol-Tapeh a fost condamnat în luna mai, alături de trei alți bărbați, azeri, la 10 ani de închisooare,  fiind acuzați de „activități misionare” și „acțiuni împotriva securității naționale în Iran”.

Celor trei bărbați azeri, Eldar Gurbanov, Yusif Farhadov și Bahram Nasibov, li s-a permis să părăsească Iranul, anul trecut, în noiembrie, și este puțin probabil că vor fi obligați să se întoarcă în Republica Islamică, pentru ispășirea sentinței. 

Cei patru fuseseră arestați în iunie 2016, în urma unui raid al agenților de securitate, la o nuntă creștină, în Teheran. Au fost interogați și închiși timp de patru luni, după care au fost eliberați pe cauțiune, azerilor permițându-le să revină în țara lor.

Acuzațiile aduse celor patru creștini au fost catalogate drept „nejustificate” de  către Mervyn Thomas, director executiv al Christian Solidarity Worldwide.

Condamnarea lor a fost anunțată în aceeași săptămână în care alți patru creștini iranieni au primit sentințe similare pentru infracțiuni legate de evanghelizare, fiind acuzați că au săvârșit acte „împotriva securității naționale”. 
 
Potrivit worldwatchmonitor.org,  21 de creștini din au fost condamnați  în Iran, din mai și până acum, la ani grei de închisoare.

„Iranul continuă să încalce legea internațională privind libertatea religioasă sau a credinței”, această țară ocupând locul 8 pe lista organizației Open Doors 2017 World Watch cu cele 50 de state în care creștinii sunt cei mai persecutați.

„Este tot mai mare numărul celor care s-au convertit la creștinism și cărora nu li se permite să  participe la slujbe în biserici recunoscute, motiv pentru care sunt obligați să se adune, pentru închinare, în biserici clandestine, riscând închisoarea. În 2016, peste 193 de creștini au fost arestați pentru că au participat la aceste întâlniri de rugăciune și studii biblice în „biserici de casă”, se spune în raportul organizației. Aceasta subliniază că în ultimele luni, foarte mulți creștini au fost condamnați la  pedepse cu închisoarea între 10 și 15 ani,  fiind făcuți vinovați de infracțiuni precum „acțiuni împotriva securității naționale”. Acuzații politice prin care, subliniază Open Doors 2017 World Watch, de fapt, „se evită protestele internaționale privind acuzațiile motivate religios”.

Creștinii care fac parte din minoritățile asiriene și armene ale Iranului sunt singurele grupuri creștine autorizate în mod legal să se întâlnească pentru a se închina, dar chiar și acestea sunt restricționate în multe feluri. Iranienii credincioși vorbitori de limba farsi (oameni convertiți de la islam și copiii acestora) sunt reprimați brutal de guvernul autocrat islamist al țării. De la alegerea unui „moderat” – Hassan Rouhani – în funcția de președinte în 2013, numărul de persoane din comunitățile religioase minoritare care au fost duse la închisoare a crescut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.