Google este printre cei mai buni angajatori din lume, oferind training în domeniu. Dacă lucrezi la ei, ai aparatură și tehnologie de ultimă oră la birou, mese gratuite, program flexibil, salarii imense, un mediu super-competitiv, creativ, cu posibilități foarte mari de avansare profesională, asigurări medicale, abonamente la fitness sau masaj etc. Ce mai, mulți oameni doar visează să ajungă într-un astfel de job, scrie Stiripesurse.ro.
Doar o mică problemă: poți spune absolut ce vrei, te poți face cunoscut, DAR… să nu spui că femeile și bărbații sunt diferiți biologic și emoțional, sau că nu ești de acord cu „căsătoriile” homosexuale. Pentru că este împotriva principiilor diversității și incluziunii minorităților!
Ideea pe ansamblu e că în anumite locuri, chiar dacă condițiile sunt excepționale, se practică o reeducare „soft” (apropo de Gulag), care înăbușă orice părere „incorectă” (politic) și de unde oamenii care gândesc altfel și care au o conștiință puternică, vor reacționa sau vor vrea să iasă.
Un angajat Google din SUA, având funcția de Senior Engineer, a trimis pe chatul intern, accesibil doar angajaților Google, un memoriu de 10 pagini în care explica de ce i se pare că această companie greșește în politicile sale pro-diversitate, pro-minorități și de a crește artificial reprezentarea femeilor în companie.
Omul încerca să arate că discriminarea pozitivă a minorităților (cursuri suplimentare și avantaje pentru: străini/imigranți, homosexuali etc.) nu e benefică. De asemenea, încerca să explice diferența de reprezentare dintre cele două sexe — „gender gap”, că e mai greu de scris în română –, în domeniul ingineriei, prin diferențele biologice și emoționale dintre femei și bărbați. Faptul că femeile în general caută un echilibru viață personală–serviciu, în timp ce bărbații pot accepta joburi mai stresante pentru a-și crea o imagine mai bună. Faptul că femeile pot deveni și mame etc. Și afirmă că trebuie să nu considerăm că gender gap-ul înseamnă automat sexism.
De asemenea, trage și un semnal de alarmă, despre cât de mare este dezechilibrul din cadrul Google dintre susținerea opiniilor pro-stângiste și susținerea ideilor de dreapta, conservatoare.
Omul nu a fost deloc jignitor, nu a zis nimic anti-femei, anti-homosexuali, nu a făcut referire la Dumnezeu, ci doar a citat studii. A scris absolut impecabil și inteligent, cu o dorință de a face bine și de a dărâma niște piloni ai ipocriziei corect-politice.
Consecința? Omul a fost demis în aceeași zi, iar reprezentanta departamentului de diversitate al Google și-a cerut scuze pentru manifestul de 10 pagini, care este bazat pe „stereotipuri de gen” și este împotriva politicilor de diversitate și incluziune ale Google.
Are sens, din moment ce și la noi, Google România a susținut pe față „mândria” mărșăluitorilor homosexuali, direct la parada lor…
Ceea ce i-a iritat suplimentar pe oamenii „de bine” din opinia publică și din presa pro-stângistă e faptul că documentul a atras, în afară de multe critici, și nesperat de multe susțineri din partea altor angajați Google!
Ca fapt divers, celebrul Remus Cernea a spus cu mai multe ocazii că trebuie echilibrată diferența de reprezentare dintre femei și bărbați, cumva implicând să fie adusă la paritate. Adică, s-o fi gândit să fie femei și 50% dintre angajații din următoarele domenii: pompieri, muncitori pe șantier, forțe speciale, armată, brancardier, muncitori ce sapă șanțuri, mineri, șofer de tir/buldozer.
Dar poate că există și niște diferențe de reprezentare care au sens. Nu pentru că femeile n-ar fi capabile, ci pentru că majoritatea nu sunt atrase prin însăși natura lor feminină spre anumite domenii, mai ales dacă se gândesc și la ideea de a fi cândva mame.
Din păcate, mișcarea extremistă feministă-stângistă susține femeia-bărbat, care face ce vrea, n-are nevoie de bărbați și se emancipează prin avort și sexualitate exacerbată.
Ca să fie totul echilibrat, ar trebui probabil şi ca 50% dintre educatoare și învățătoare să fie bărbați, 50% dintre bone tot bărbați etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.