După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 5 mai 2016

Jurnal de Nord - Ziarul din Norvegia: Lidera sindicatului angajaților din Barnevernet: "Este dureros să fii comparat cu Gestapo și acuzat de răpire de copii"

Lidera sindicatului angajaților din Protectia Copilului, Anne Gronsund, solicită o sustinere mai explicita din partea politicienilor. Ea considera ca angajatii Protectiei Copilului sunt supuși furtunilor mediatice in prea mare masura.
Lidera de sindicat spune ca enorma opozitie împotriva Barnevernet îi afecteaza puternic pe multi dintre angajatii aceastei instituții:
”Da, multi simt acest lucru iar in weekendu-ul trecut am primit multe plângeri din partea angajatilor din PC. Pentru multi sunt dureroase comparatiile cu Gestapo si acuzatiile de rapire de copii. Cei care se pregătesc pentru a lucra la Barnevernet o fac din dorinta de a proteja copilul. Ei consideră ca s-a ajuns foarte aproape de pragul spre șicanare și tracasare”
Ea crede ca atmosfera de ura i-ar putea determina pe multi angajati sa renunțe la aceasta profesie, din cauza presiunii. ”Acest lucru sigur nu va face Protectia Copilului mai buna.”

Lidera de sindicat solicita politicienilor, in mod special ministrului pentru copii si egalitatea in drepturi, Solveig Horne, sa fie mai expliciti in a apara public Barnevernet.
”Ce se întâmplă acum face parte dintr-un conflict cultural. Norvegia a ajuns foarte departe in ce priveste legislatia care asigura drepturile copilului. Aceste demonstratii sunt si demonstratii impotriva legilor de la noi. Legiuitorul trebuie sa iasa in fata si sa explice de ce acordam copilului prin lege aceasta protectie si aceste drepturi. Mi-as fi dorit ca Solveig Horne sa fi spus cate ceva despre aceste lucruri”, spune Gronsund.
Ministrul Solveig Horne a anuntat marti ca a cerut institutiei de supraveghere a sistemului de sanatate, Helsetilsynet, sa analizeze un esantion mai mare de cazuri de plasament in regim de urgenta si cazuri de preluare a custodiei copiilor de către Barnevernet.
Exista o opozitie reala impotriva puterii pe care o are si o exercita Protecția Copilului. Dar protestele impotriva acestei instituții, din ultimul timp, sunt in mare parte determinate de mituri, care sunt in general raspandite in mediile de socializare.
Posibilitatea pe care o au parintii de a-si impartasi frustrarea si de a se mobiliza in mediile de socializare constituie o provocare pentru Barnevernet, zice lidera de sindicat Gronsund:
”Este o problema deosebit de mare. Vietile multor copii sunt afisate public fara consimtamantul lor si multi angajati ai serviciului de Protectia Copilului sunt expusi. Oamenii pot avea dreptul la liberă exprimare si libertatea opiniilor, dar cand se trece la ofense si amenintari cu moartea faptele trebuie denuntate la politie.”
Gronsund mai spune ca este normal să existe o dezbatere referitoare la modul in care opereaza Barnevernet:
”Este de zece ori mai complicat sa lucrezi astazi in sistemul de protectie a copilului decit era acum zece ani. Totusi nu exista nici o cerinta privind competenta angajatilor din Barnevernet. Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru o calitate mai bună a serviciilor acestei instituții”.

Jurnal de Nord - Ziarul din Norvegia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.