După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 februarie 2015

Adevărul.ro: Religia baptistă, reguli: cultul icoanelor şi venerarea moaştelor sunt interzise


Religia baptistă este o religie neoprotestantă care pune accent pe autoritatea Bibliei ca singura sursă a Cuvântului lui Dumnezeu. Prezentăm câteva reguli din religia baptistă, dar şi convingeri după care se ghidează baptiştii.

1. Baptistmul pune accent pe botezul adulţilor, întrucât acesta este realizat numai persoanelor care au avut o mărturisire de credinţă. Se consideră că părinţii nu pot lua decizia pentru mântuire în locul copilului. Botezul se realizează prin scufundarea completă după mărturisirea credinţei în Iisus ca mântuitor şi domn.  

2. Baptiştii consideră că Biblia este singura autoritate şi singura sursă a Cuvântului Lui Dumnezeu. Orice opinii care nu sunt susţinute de referinţe biblice sunt considerate nişte devieri rezultate din obiceiurile omeneşti. Este motivul pentru care baptiştii nu acceptă, între altele, venerarea Fecioarei Maria, întrucât în Biblie nu s-ar afla niciun pasaj care să îndemne la acest lucru. 

3. Conform religiei baptiste, mântuirea nu se obţine prin fapte bune, ci numai prin credinţă, faptele bune fiind doar o consecinţă a acesteia.  

4. Religia baptistă se bazează pe autonomia bisericii. Bisericile baptiste nu sunt supuse vreunei autorităţi centrale de guvernământ, ceea ce duce la o diversitate a credinţelor de la o biserică la alta. 

5. Baptiştii cred că fiecare creştin are acces direct la Dumnezeu şi la adevărurile conţinute în Biblie, fără a avea nevoie de mijlocirea unei aristocraţii sau ierarhii de preoţi. Fiecare creştin este responsabil pentru înţelegerea Bibliei şi aplicarea ei în practică. 

6. Duminica este Ziua Domnului, considerată şi ziua de adunare. Nu există sărbători închinate sfinţilor. Baptiştii resping moaştele, cultul icoanelor şi cultul sfinţilor.

Citeste mai mult: adev.ro/njem72

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.