După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Pastor Samy Tuțac: Ziua în care m-a sunat Președintele

În câteva zile se va încheia ultimul mandat al Președintelui României, domnul Traian Băsescu. S-au spus și se vor spune multe lucruri despre Președintele care își trăiește ultima săptămână în cea mai înaltă poziție din stat. Unele sunt adevărate, altele nu sunt. Unele sunt lucruri bune, altele nu sunt. Cu siguranță, peste ani, istoricii profesioniști și echidistanți ne vor oferi o imagine a ceea ce a însemnat președenția domnului Traian Băsescu. Dacă este să exprim un punct de vedere personal, atunci consider că a fost cel mai bun Președinte al României de până acum. Dar, cum eu nu sunt istoric, aș putea fii bănuit de subiectivism.
Am dorit, ca înainte de sfârșitul ultimului mandat să dezvălui o experiență personală cu domnul Președinte Traian Băsescu. Această experiență, desprinsă parcă dintr-o poveste frumoasă și de demult, mi-a confirmat, o dată în plus, că dincolo de imaginea distorsionată intenționat de propaganda din ultimii ani, se află un lider foarte puternic, un adevărat om de stat, dar și un om cu suflet nobil și extrem de sensibil. De fapt, aceasta este combinația cea mai reușită pentru un adevărat lider.
S-a întâmplat în 25 Mai, 2014, ziua alegerilor europarlamentare. Era o zi de Duminică și aflându-mă în biroul meu, de la Biserica Betel din Timișoara, am simțit în inima mea un imbold să-i transmit domnului Președinte un cuvânt de încurajare. Cu o zi înainte, la Constanța, un bărbat l-a scuipat în față. De gesturi asemănătoare avuseseră parte, tot pe sfârșitul mandatelor și ceilalți doi foști Președinți, domnii Iliescu și Constantinescu. Un gest pe care nu-l pot aproba, indiferent de numele Președintelui.
De câteva luni aveam telefonul purtătorului de cuvânt al Președintelui și-i solicitam, uneori, motive de rugăciune pentru Președinte sau îi transmiteam prin sms scurte mesaje de încurajare. Întotdeauna, cu promtitudine maximă, acesta răspundea și îmi mulțumea. În dimineața aceea, înainte de începerea slujbei, i-am transmis Președintelui, prin purtătorul său de cuvânt, un scurt mesaj sms: Doamne ajută! Spuneți-i vă rog Domnului Președinte că sărutăm obrazul unde a fost scuipat. Și Domnul Hristos a fost scuipat, dar a învins prin iubire. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru! Ca de obicei, am primit răspuns imediat din partea purtătorului de cuvânt.
Surpriza, însă, a venit în jurul orei 16.00. Eram acasă și ne pregăteam să mergem la vot când a sunat telefonul și am văzut, cu surprindere, că este un număr de București. Am crezut că mă sună cineva de la un institut de sondare să mă întrebe dacă am fost la vot, așa că, inițial, nu am dorit să răspund. Am răspuns totuși, iar o doamnă m-a întrebat: Domnul pastor Samy Tuțac? Am răspuns: Da! Apoi doamna a continuat: Vă sunăm de la Cancelaria Prezidențială, domnul Președinte vrea să vorbească cu dumneavoastră, se poate? Sigur că da, am răspuns. Mi-a facut legătura și am auzit imediat vocea inconfundabilă a Președintelui: Buna ziua domnul Pastor! Băsescu sunt. Domnul Pastor, atât de mult m-a uns la inimă mesajul dumneavoastră că nu am rezistat să nu vă sun și să vă mulțumesc personal.
Sigur, discuția extrem de amicală a continuat pentru câteva minute și am încheiat asigurându-l de suport și mai ales de rugăciune. Am închis și nu-mi venea să cred că este adevărat. Mi-am dat seama încă o dată că și oamenii cei mai mari au nevoie de rugăciune și încurajare din partea noastră. Dar am înțeles mai mult ca oricând inima omului Traian Băsescu, cel care prin grația lui Dumnezeu și voința națională a fost, timp de zece ani, Președintele României.
Pastor Samy Tutac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.