După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 decembrie 2020

Unui pastor care este, de asemenea, și doctor i s-a emis o citație pentru că nu a purtat masca într-o biserică goală

Pastorul din Maryland care este, de asemenea, și medic și căruia i s-a emis recent o citație, a fost amenințat de către un oficial local de sănătate că va primi o amendă, ani de închisoare și i se va închide biserica pentru că i-a deschis ușa fără să poarte mască, acum își va expune părerea.
„Documentul pe care mi l-au dat spunea că dacă nu ne conformăm, în primul rând, ne-ar închide complet, apoi că aș putea fi amendat cu 5.000 dolari și pot primi un an de închisoare”, a declarat pentru WCBM pastorul Dr. Dennis Jackman, care conduce Community United Methodist Church din Pasadena.
„Nu-mi vine să cred. Cred cu adevărat că biserica are puterea de a ajuta la facilitarea Revoluției Americane, și acum să avem bisericile închise? Pe de altă parte avem oameni care suferă cumplit și care au nevoie de dragoste și îngrijire. Oameni care sunt profund deprimați, și tot ceea ce am făcut a fost să-i izolăm și să nu putem avea contact cu ei.”
Incidentul care a atras atenția la nivel național a fost făcut public pentru prima dată de „Uniunea drepturilor constituționale americane”, care este dedicată protejării drepturilor civile ale tuturor americanilor prin promovarea publică a unei înțelegeri constituționale a drepturilor și libertăților lor esențiale.
Jackman a spus organizației că oficialul de sănătate a venit la ușa bisericii zilele trecute, când el a fost singur în biserică.
„Eram singur în birou, fără mască, și am auzit pe cineva la ușa bisericii. Nu așteptam pe nimeni, așa că m-am dus să văd cine încerca să intre în biserică. Imediat după ce am răspuns la ușă, m-am dus în birou și mi-am pus masca, dar oficialul de sănătate părea hotărât să găsească ceva demn de o citație”, a spus dr. Jackman.
Acesta a spus pentru WCBM că oficialul de sănătate i-a zis că a fost direcționat către biserică după ce a primit o plângere anonimă că „ar putea fi cineva aici fără mască”.
Președintele ACRU, Lori Roman, a declarat că este îngrijorată de apelul care a declanșat incidentul și a dat vina pe guvernul statului pentru încurajarea vecinilor de a se „turna” unul pe altul prin intermediul liniilor telefonice de apel COVID-19.
„Intrigant este că guvernul încurajează pe oameni să-și toarne vecinii. Am înțeles că ceva nu este în regulă în momentul în care un închinător de la biserica pastorului Jackman ne-a sunat și ne-a spus de oficialul de sănătate care a dat pastorului lor o citație”, a spus Roman.
„Pastorii trebuie să se unească” pentru a lupta împotriva acestor abuzuri, a spus ea, menționând că pot apela pentru ajutor la organizația ei.
„Pastorul Jackman nu făcea nimic greșit. El a fost singur în biserica lui, nu era în timpul unui serviciu atunci când un oficial al departamentului de sănătate a apărut la ușa încuiată a bisericii și a încercat să intre. Pastorul Jackman a mers repede pentru vedea cine încerca să intre în biserică, iar citația i-a fost dată pentru că a apărut la ușă fără mască, încercând să verifice cine voia să intre în biserică. Este scandalos și este timpul să ripostăm”, a spus ea.
ACRU a remarcat, de asemenea, aprecierea lor pentru comentariile recente ale judecătorului de la Curtea Supremă, Samuel Alito, care avertizează că pandemia COVID „a dus la restricții asupra libertății individuale care înainte erau de neimaginat” și că libertatea religioasă este „în pericol de a deveni un drept de mâna a doua.”
În urmă cu o săptămână, Curtea Supremă a decis în favoarea unei eparhii catolice și a unui grup evreiesc ortodox, blocând temporar restricțiile COVID-19 din New York asupra lăcașurilor de cult.
„Membrii acestei Curți nu sunt experți în sănătate publică și ar trebui să respectăm hotărârea celor cu expertiză și responsabilitate specială în acest domeniu. Dar chiar și într-o pandemie, Constituția nu poate fi pusă deoparte și uitată”, a declarat Înalta Curte în hotărârea sa cu 5 voturi vs. 4. „Restricțiile în cauză, care interzic efectiv multor oameni să participe la slujbele religioase, lovesc din plin în garanția libertății religioase a Primului Amendament”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.