După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 decembrie 2020

Homosexualitatea e păcat

 

Isaia 3:9 – Înfățișarea feței lor mărturisește împotriva lor. Își arată păcatul precum făcea Sodoma; nu‑l ascund! Vai de sufletul lor! Și‑au adus nenorocirea asupra lor.

Duhul Sfânt mărturisește prin profetul Său împotriva unor oameni care nu doar că păcătuiau, ci își arătau păcatul, nu îl ascundeau, ci se mândreau cu el, își etalau păcatul. Nu că Biblia ar susține că ar fi bine să îți ascunzi păcatul (din contră, susține că trebuie să îl mărturisești cu pocăință și să te lași de el), ci aici se referă la faptul că oamenii ăștia au ajuns la un nivel de depravare morală atât de avansat încât nu le mai e rușine cu spurcăciunile pe care le practică, ci le arată pe față, le etalează, se mândresc cu ele.

Și acum mergem în prezent și amintesc de o categorie de oameni care fac astfel: homosexualii și susținătorii lor. Există și alte categorii de păcătoși care fac așa, dar homosexualii ies cel mai mult în evidență. Mențiune specială și pentru curvari, pentru cei care susțin avortul, pentru cei care se laudă cât de tare s-au îmbătat și cât de mult au băut, dar mă voi concentra în acest articol pe homosexuali, iar asupra curvarilor mă voi concentra într-un articol separat.

Duhul Domnului spune despre oamenii împotriva cărora vorbește în Isaia 3:9 că își arată păcatul precum făcea Sodoma. Sodoma săvârșea multe păcate, dar în Biblie iese mai mult în evidență unul dintre ele și anume homosexualitatea. Și în acest articol voi demonstra că Dumnezeu urăște homosexualitatea și voi demonta și interpretări spurcate și grosolane ale susținătorilor homosexualității cu privire la modul în care Isus se raporta la acest păcat.

Așa cum vedem tot mai mult în ultimii ani, homosexualii au devenit foarte vocali și în general și în privința legalizării păcatului lor. Aproape întreaga presă occidentală îi susține în mod agresiv, îi promovează intens, ba chiar foarte mulți homosexuali sunt foarte agresivi. Au decretat o întreagă lună din an ca fiind dedicată lor (iunie, numită și ”pride month”, adică ”luna mândriei” – se mândresc cu păcatul lor, așa cum spuneam) și an de an organizează parade în care își arată păcatul, acestea fiind și foarte ostentative.

Isaia 3:9 spune că Sodoma își arăta păcatul, și cum în Sodoma exista homosexualitate, așadar Biblia numește homosexualitatea păcat. Homosexualitatea nu e o boală, nu e normală, nu există că unii oameni așa s-au născut, ci e păcat. E un rod al răzvrătirii omului față de Dumnezeu. E o pornire a firii păcătoase așa cum alții sunt plini de pofte după femei curve și senzuale sau la fel cum unii sunt obsedați de femei indiferent de tipul lor. Homosexualitatea e un păcat din care Isus poate elibera pe cei ce se pocăiesc sincer, la fel cum poate elibera din orice alt păcat. Și sunt multe mărturii ale unor oameni care au fost eliberați de Isus din păcatul homosexualității.

În Geneza 13:13, Dumnezeu spune că oamenii din Sodoma erau răi și foarte păcătoși înaintea Sa. Sigur că Sodoma avea și alte păcate pe care le practica, dar homosexualitatea este menționată cel mai explicit în Biblie în cazul lor. Așadar, homosexualitatea e rea și păcat înaintea lui Dumnezeu. De asemenea, Geneza 18:20 spune că păcatul Sodomei și Gomorei era foarte grav. Din nou, cetățile astea săvârșeau și alte păcate în afară de homosexualitate, dar depravarea lor morală atinsese un nivel cumplit. Iar homosexualitatea este depravare morală.

Depravarea prin homosexualitate a Sodomei și Gomorei apare în Geneza 19:1-7. Lot a găzduit la el acasă doi mesageri ai lui Dumnezeu, iar când bărbații din Sodoma au auzit acest lucru (toți bărbații, zice Biblia. TOȚI) au venit la casa lui Lot și i-au cerut să-i scoată afară pe mesageri pentru a întreține relații sexuale cu ei. Ca urmare a păcatului lor, Biblia arată mai departe că bărbații aceia au fost loviți cu orbire, iar Sodoma și Gomora au fost distruse de Dumnezeu. Asta este părerea lui Dumnezeu despre homosexualitate.

Iar acesta nu este un caz singular căci ceva asemănător se întâmplă și în Judecători 19 unde un levit care se afla în drum spre casă a fost primit de un bătrân să înnopteze la el. Atunci, niște oameni din acea cetate care se numea Ghiva și care aparținea de seminția israelită a lui Beniamin au venit la bătrân și i-au cerut să-l scoată afară pe levit pentru a întreține relații sexuale cu el (Judecători 19:22). Nu au reușit astfel că au violat-o pe țiitoarea levitului până când aceasta a murit. Când acest lucru abominabil s-a aflat în întregul Israel, cele 11 seminții au cerut seminției lui Beniamin să îi predea pe cei ce au săvârșit acest mare rău pentru a fi pedepsiți (Judecători 20:11-13), dar beniamiții au refuzat astfel că restul Israelului a pornit la război împotriva lor și i-au învins până aproape i-au nimicit de tot rămânând doar 600 de bărbați beniamiți în viață.

Iată consecințele păcatelor homosexualității și curviei și ce părere are Dumnezeu despre ele. De asemenea, se observă o paralelă între homosexualitatea generalizată și distrugerea unor localități, cetăți, grupuri de oameni etc. Avem și exemplul Imperiului Roman unde homosexualitatea nu era anormală, ci chiar foarte practicată (unii cercetători spun că la romani era anormal să fii atras de un singur sex – deci ei vedeau ca pe ceva normal să îți placă ambele sexe). Și Imperiul Roman s-a prăbușit (au contribuit și alte motive, desigur) cu toate că a avut o mare glorie. Astăzi sunt națiuni care le calcă pe urme prin legalizarea, cinstirea și promovarea agresivă a păcatului homosexualității, națiuni mai ales din Occident, dar nu numai căci avem exemple și în Asia. Acestea se află pe calea către distrugere, aceasta nevenind brusc, ci poate dura, cum a durat și la Sodoma și Gomora sau la Imperiul Roman, dar dacă continuă pe acest drum, distrugerea sigur va veni.

ATENȚIE! Asta nu înseamnă că e bine să admirați națiuni aparent anti-homosexuale precum Rusia sau altele. Mulți așa-zis creștini fac asta fiind total lipsiți de discernământ și logică pentru că acele națiuni sunt pline de alte păcate, ca să nu mai vorbim de persecuția creștinilor ce are loc în Rusia. Totodată, există mulți așa-zis oameni religioși, tradiționali, conservatori, anti-homosexualitate, dar care în ascuns practică homosexualitatea. Avem exemple de acest fel în mănăstiri, în rândul preoților, pastorilor și chiar al politicienilor cu exemplul europarlamentarului maghiar din partidul FIDESZ al lui Viktor Orbán care, deși a contribuit la constituția care a interzis căsătoria homosexuală și partidul din care face parte se dă mare apărător al valorilor creștine, a fost prins de poliție la o orgie homosexuală cu alți 25 de bărbați și a încercat să fugă pe geam. Așa că un creștin adevărat își pune încrederea în Isus, nu în popi, pastori, politicieni și partide politice.

Revenind la Imperiul Roman, apostolul Pavel spune în epistola chiar către Romani 1:26-27 că homosexualitatea este împotriva firii și o patimă rușinoasă în care au fost lăsați pradă de Dumnezeu cei ce nu vor să-L urmeze, ci preferă viața de păcat. Și nu cred că e întâmplător că menționează asta fix într-o epistolă către creștinii romani care trăiau într-un imperiu plin de această practică scârboasă. Dar Biblia mai are de zis asupra acestui subiect.

Întâmplarea din Ghiva din Judecători 19 despre care am vorbit mai devreme este amintită și în Osea 9:9 acolo unde Dumnezeu spune despre Israelul din vremea profeților Osea, Isaia, Amos și Mica că s-a scufundat în depravare ca în zilele Ghivei și că pentru asta vor fi pedepsiți. Mai vreți dovezi că Biblia consideră homosexualitatea păcat? Mai am.

Leviticul 18:22 spune clar că a avea relații sexuale cu un bărbat ca bărbat este o urâciune înaintea Domnului și El interzice o astfel de practică scârboasă. Acest lucru apare și în Leviticul 20:13 cu adăugarea că o astfel de practică era pedepsită de Dumnezeu cu moartea și cu mențiunea ca sângele respectivilor să cadă asupra lor, o expresie care înseamnă că aceștia își primeau pedeapsa în mod meritat.

La toate astea, nu puțini păcătoși argumentează că toate aceste condamnări ale homosexualității fac parte din Vechiul Testament, ei considerându-l pe acesta nevalid în comparație cu Noul Testament, din care oricum culeg doar ce le convine. Se poartă de parcă Vechiul Testament nu e Cuvântul lui Dumnezeu sau de parcă Dumnezeu s-a răzgândit până la Noul Testament în condițiile în care Biblia spune că Dumnezeu nu se schimbă și că El e același în veci. Vechiul Testament e Cuvântul lui Dumnezeu la fel ca și Noul Testament. Ele sunt una scrise prin același Duh Sfânt. Noul Testament confirmă Vechiul Testament. Ca să nu mai spun că creștinii primari (notă: cacofonia nu e greșeală gramatică, ci doar o asociere mai neplăcută de sunete) aveau ca Biblie doar Vechiul Testament, mai ales apostolii prin care Duhul Sfânt a scris Noul Testament. Ce Cuvânt al lui Dumnezeu studiau apostolii? Oare nu Vechiul Testament? Ba da, Vechiul Testament era Biblia apostolilor. Vechiul Testament nu e ceva care a fost doar pentru o vreme, apoi a expirat. El e Cuvântul lui Dumnezeu viu și veșnic. Am menționat deja ce zice Romani 1:26-27 cu privire la homosexualitate. Haideți să vedem acum și alte pasaje din Noul Testament care confirmă ceea ce Vechiul Testament spune.

Iuda 1:7 amintește iar de Sodoma și Gomora ca exemplu pentru cum homosexualitate este un păcat care te duce în iadul veșnic (nu că ar exista păcate care nu te duc în iad) și o perversiune sexuală extremă, pentru aceasta din urmă fiind folosit în original cuvântul grecesc ”ekporneo” format prin prefixul ”ek” și verbul ”porneo” care împreună înseamnă ”perversiune sexuală extremă.” Așadar, Biblia numește homosexualitatea o perversiune sexuală extremă. Ea nu e boală, oamenii nu se nasc așa, ci e un păcat, un rod al firii păcătoase a omului răzvrătit față de Dumnezeu. Atracția homosexuală vine dintr-o poftă păcătoasă, din firea supusă lui Satan, dintr-o inimă coruptă de păcat. Homosexualitatea nu e normală, chiar dacă pentru societatea decăzută, depravată moral și condusă de Satan e ceva normal.

1 Timotei 1:8-11 spune că Legea lui Dumnezeu nu este făcută pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoși enumerând anumite tipuri de păcătoși printre care și homosexualii. De asemenea, spune că aceștia, inclusiv homosexualii, se împotrivesc învățăturii sănătoase, adică învățăturii lui Dumnezeu. Asta ne arată și că nu există creștini homosexuali, căci nu există creștin în păcat și nici creștin care se împotrivește învățăturii lui Dumnezeu. Cine face așa, nu e creștin. Apoi, de ce Legea e făcută pentru cei păcătoși? Care e scopul ei principal? Să-i arate păcătosului că e păcătos, că nu e plăcut înaintea lui Dumnezeu și să-l îndrume spre Cristos, Cel care îl poate elibera din păcatul lui dacă se pocăiește sincer și alege să-L urmeze cu adevărat pe Cristos. Așadar, homosexualitatea e păcat, dar Isus are puterea de a elibera pe om din păcatul homosexualității.

1 Corinteni 6:9-11 spune foarte clar că homosexualii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu, adică nu vor merge în rai, ci în iad. Dar un lucru interesant îl vedem în 1 Corinteni 6:11 unde zice că așa erau unii dintre corinteni, ceea ce înseamnă că printre creștinii corinteni erau foști homosexuali care fuseseră eliberați de Isus Cristos din acest păcat. Cum spuneam, homosexualitatea nu e o boală, nu te naști așa, ci e o poftă depravată a firii păcătoase al cărei antidot e doar Cristos.

Totodată, mai sunt unii homosexuali, precum și apărători ai homosexualității care dau la o parte tot Vechiul Testament și epistolele apostolilor spunând despre ele că sunt rodul preconcepțiilor acestora, adică neagă că au fost scrise sub inspirația Duhului Sfânt, susținând în același timp că Isus nu a zis nimic despre homosexualitate. Așadar, ei neagă Biblia, dar se adăpostesc în ceva ce aparent Isus nu a pomenit ca să-și înăbușe conștiința care îi condamnă și să se dea în mod fals spirituali și chiar credincioși. Ei iau din Biblie doar ce le convine lor, și în acest caz au o interpretare nu doar greșită, ci una chiar grosolană, tupeistă, impertinentă, dar și lipsită de logică.

Dacă Isus nu a menționat în mod direct homosexualitatea, înseamnă că nu o vedea ca păcat și abominațiune sau că o susținea? Ce blasfemie! Dar Isus ce Cuvânt al lui Dumnezeu urma? Oare nu ce era scris în Vechiul Testament? Sau nu urma nimic și în mintea acestor oameni răi și iubitori de păcat Isus a venit să desființeze Vechiul Testament, iar cei ce au scris epistolele au deraiat de la mesajul Său? Cam asta par să susțină oamenii aceștia numai să nu renunțe la păcat și gândirea păcătoasă. Mare blasfemie, dar și lipsă de logică.

De altfel, Isus a zis că El nu a venit pe pământ ca să distrugă Legea sau Profeții (adică Vechiul Testament), ci să împlinească. Opa! De asta ce mai ziceți? Și asta scrie în Matei 5:17, adică în una din evanghelii. Și aici, voi homosexualii și susținătorii voștri, nu puteți aplica argumentul vostru pe care l-ați folosit în cazul epistolelor (cum că ar fi rodul preconcepțiilor celor ce le-au scris) pentru că asta ar însemna să vă distrugeți propria interpretare eronată. Cum vine asta? Să vă explic. Dacă susțineți că Isus nu a zis nimic direct de homosexuali, o faceți pe baza celor 4 evanghelii (mă refer la Matei, Marcu, Luca și Ioan – nu că ar fi mai multe evanghelii cu sensul de mesaj al salvării de la Dumnezeu). Dar tot în evanghelii (Matei în acest caz) este scris că Isus a zis că nu a venit să distrugă Vechiul Testament, ci să-l împlinească. Adică acel Vechi Testament care zice că homosexualitatea este păcat și urâciune înaintea lui Dumnezeu. Tocmai v-a fost distrusă interpretarea grosolană a Bibliei cu propriile arme.

Apoi, de unde știți voi că Isus nu a spus nimic de homosexualitate? Evanghelia după Ioan 20:25 spune că ”mai sunt multe lucruri pe care le-a făcut Isus care, dacă ar fi fost scrise fiecare, cred că nici chiar lumea însăși n-ar fi avut loc pentru cărțile care s-ar fi scris.” Așadar, de unde știți voi că nu a vorbit de homosexualitate? Eu știu sigur că Isus e împotriva homosexualității pentru că apostolii au scris epistolele în care condamnă homosexualitatea prin același Duh Sfânt care a fost peste Isus pe pământ, pentru că Vechiul Testament condamnă această practică, iar Vechiul Testament era Biblia lui Isus pe pământ, precum și a apostolilor și a celorlalți creștini primari, pentru că Isus a zis că nu a venit să distrugă Vechiul Testament, ci să-l împlinească și pentru că Isus e una cu Dumnezeu, acel Dumnezeu care condamnă homosexualitatea în întreaga Biblie, deci automat și Isus o condamnă. Dar pe baza lui Ioan 20:25 menționat mai devreme, voi chiar nu aveți cum să știți dacă Isus chiar nu a zis nimic de homosexualitate.

De fapt, în Matei 19:3-6 și Marcu 10:2-9, în contextul divorțului, Isus le spune fariseilor că Dumnezeu i-a făcut pe soți bărbat și femeie și că bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va alipi de soția lui, iar cei doi vor fi un singur trup. Asta a spus Isus citând din Geneza 1:27 și 2:24, adică acel Vechi Testament pe care îl urâți voi. Isus nu a zis că Dumnezeu i-a făcut pe soți bărbat și bărbat sau femeie și femeie și nici că bărbatul se va alipi de soțul lui sau că femeia se va alipi de soția ei. Nu vă puneți cu Cuvântul lui Dumnezeu căci vă demontează în bucăți. Pocăiți-vă de răutatea inimii voastre și de blasfemiile voastre. Lăsați-vă de păcatul pe care îl iubiți atât de mult ca să fiți mântuiți.

Homosexualitatea e păcat, scârbă și urâciune înaintea lui Dumnezeu, dar are leac. Leacul e Cristos și la El se ajunge prin pocăință sinceră urmată de o viață trăită pentru El în sfințenie și cu sinceritate.

www.adevarulazi.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.