După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 23 noiembrie 2020

Guatemala elimină acordul prin care permite Planned Parenthood să funcționeze în țară

Guatemala a decis să anuleze o decizie anterioară, conform căreia Planned Parenthood putea să funcționeze în țara lor, prin abrogarea unui acord anterior, încheiat în luna octombrie.

Președintele Guatemalei Alejandro Giammattei a anunțat abrogarea acordului săptămâna aceasta, explicând într-o declarație publică că nu este de acord cu poziția organizației în privința avortului.

„Recunosc viața de la concepție și, prin urmare, nu voi tolera în timpul mandatului meu nicio mișcare care încalcă ceea ce este stabilit prin Constituția Republicii noastre, și care contravine valorilor cu care am fost crescut și care intră în conflict cu principiile mele de doctor”, a declarat Giammattei, după cum a raportat Agenția Catolică de Știri.

„Sunt un apărător fidel al vieții și sunt emfatic în a afirma că nu voi susține în timpul mandatului meu crearea, înregistrarea sau înființarea unei organizații care se opune vieții.”

Ministrul de interne al Guatemala, Oliverio García Rodas, care a aprobat inițial acordul cu Planned Parenthood luna trecută, a demisionat din funcția pe care o deținea ca răspuns la această problemă.

Conform legislației guatemaleze, procedura de avort este ilegală, cu excepția cazului în care viața unei femei este în pericol.

Potrivit site-ului său web, Planned Parenthood colaborează în prezent cu organizații din Guatemala pentru a oferi servicii și informații despre asistență medicală.

„Folosim instrumente inovatoare pentru a spori accesul la informații și servicii de sănătate, inclusiv controlul nașterilor, precum și la îmbunătățirea mortalității materne și a ratelor de avort nesigure”, a declarat Planned Parenthood.

„Promovăm angajamentul comunității pentru a schimba climatul social, juridic și politic pentru a echivala drepturile sexuale și reproductive cu drepturile omului.”

Tot în această săptămână, Planned Parenthood a optat pentru renunțarea la un proces împotriva Arizonei pentru diferite acte normative care făceau referire la procedura de avort.

Planned Parenthood din Arizona a depus marți, fără explicații, o stipulare comună prin care renunța la proces din proprie inițiativă, fără alte explicații.

„Statutul acestui proces nu schimbă faptul că legile dăunătoare, cum ar fi interdicțiile de telemedicină, interdicțiile clinice de practică în avans și perioadele obligatorii de așteptare împing accesul avortului la îndemâna mult prea multor persoane”, a explicat Lola Bovell de la Planned Parenthood într-o declarație adresată către Servicii Media Capitol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.