După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 25 octombrie 2020

157 de atacuri împotriva creștinilor în al treilea trimestru al anului 2020

 

Infracțiunile includ crime, abuzuri împotriva femeilor, atacuri asupra bisericilor și arestări nedrepte.

Au mai rămas trei luni până la sfârșitul anului 2020 și deja peste 450 de cazuri de atacuri asupra comunității minorității creștine au fost înregistrate de Persecution Relief, o organizație care oferă sprijin creștinilor persecutați din India și care înregistrează infracțiuni de ură împotriva comunității.

Din august 2020 până în octombrie 2020, Persecution Relief a înregistrat 157 de cazuri de astfel de infracțiuni motivate de ură. Raportul lor trimestrial publicat astăzi enumeră aceste infracțiuni care includ 4 crime, 46 de atacuri, 32 de abuzuri împotriva femeilor, 43 de plângeri false împotriva creștinilor, 45 de cazuri de „conspirație împotriva autorității”, 22 de boicoturi, 20 de atacuri asupra bisericilor și 21 de arestări nedrepte. Potrivit fondatorului Persecution Relief Shibu Thomas, acestea sunt doar cele înregistrate de ei, pot exista multe alte cazuri care nu au fost raportate.

Uttar Pradesh se află în fruntea celor trei state indiene cu cele mai multe atacuri asupra comunității creștine. În UP, declară raportul, 27 de cazuri de atacuri anti-creștine au fost înregistrate de organizație în perioada iulie-septembrie 2020. Chhattisgarh, cu 16 cazuri, este pe locul doi, în timp ce Madhya Pradesh și Jharkhand se află pe locul trei, cu 14 atacuri anti-creștine. Toate acestea în ultimele trei luni!

În timp ce discuțiile despre o „lege anti-convertire” se aud tot mai des, organizația a scris o scrisoare deschisă către premierul Narendra Modi, solicitându-i să împiedice adoptarea unei astfel de legi draconice.

Potrivit lui Thomas, creștinii tribali și creștinii daliți sunt cele mai persecutate grupuri creștine din țară. Raportul detaliază un caz recent în care 15 case au fost distruse și 11 familii creștine tribale au fost boicotate pentru credința lor.

„Deși incomplete, deoarece multe cazuri de persecuție împotriva creștinilor nu sunt raportate din cauza fricii, aceste cifre concluzionează faptul că doi creștini sunt persecutați pentru credința lor în India, în fiecare zi! Acest lucru nu trebuie luat ușor! Conspirațiile împotriva minorității creștine din India au devenit acum nenumărate și de neconceput.

Fie că este vorba de modificarea Constituției, Noua Politică Educațională, zvonurile despre legea națională anti-convertire, discriminarea creștinilor daliți sau campaniile de ură pe rețelele sociale, autoritățile noastre nu lasă nici o piatră neîntoarsă ”, a declarat Shibu Thomas într-o declarație care a însoțit raportul. În perioada ianuarie 2016 – august 2020, organizația Persecution Relief a înregistrat peste 2.100 de cazuri de acte de ură împotriva creștinilor din India.

Sursă: sabrangindia.in

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.