După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 ianuarie 2020

Mana de Luni: Jim Mathis 🔴 CV sau Necrolog?

În societatea modernă suntem încurajați să muncim din greu pentru a ne alcătui un CV. Întotdeauna întrebările sunt de genul: Care sunt realizările dumneavoastră? Ce funcție ocupați? Ce salariu aveți?

Cu toate acestea, într-un final, dacă ne gândim la necrologul nostru ar fi o idee mai bună. La înmormântarea noastră, ce vor zice familia și prietenii noștri despre noi? Probabil că nu o să enumere locurile noastre de muncă sau gradele noastre academice. Și dacă vor face asta, va fi pe plan secundar. Vor vorbi despre integritate și onestitate? Va menționa cineva cum întotdeauna am încercat să vedem partea bună a lucrurilor sau a oamenilor, sau cum luminam încăperea atunci când intram?

Este viața noastră caracterizată de dragoste, răbdare, bunătate, blândețe, bucurie și înfrânare, așa cum spune Biblia în Galateni 5:22-23? Sau suntem doar o listă de realizări?

Nu am fost niciodată la o înmormântare unde Pastorul să citească o listă cu posesiunile persoanei decedate. M-am gândit la lucrurile astea pentru că mama mea a murit acum câteva luni. La înmormântarea ei, persoană după persoană au ieșit în față și au vorbit despre contribuția ei în cadrul comunității locale, precum și despre relațiile strânse pe care le-a avut. Unii au vorbit despre răbdarea ei, despre dragostea ei și despre atitudinea ei pozitivă. Nu a fost nicio mențiune despre situația ei financiară, deși au fost câțiva care au amintit despre cariera ei și că a fost o bucurie să lucreze cu ea.

Unul dintre păcatele societății de astăzi este că acordăm o onoare nemeritată unor oameni datorită pozițiilor la locul de muncă sau datorită sumelor de bani pe care le câștigă. De partea cealaltă, nu le acordăm respect celor cu un venit mai mic sau care au un loc de muncă mai puțin important. Este exact opusul a ceea ce ne cere Dumnezeu. Scriptura este categorică în privința nevoii noastre de a nu fi prejudiciați sau de a nu favoriza la rândul nostru pe alții. Iacov 2:5 afirmă: „Ascultaţi, prea iubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia, ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?”

Matei 6:19-21 ne amintește să nu ne punem încrederea în comori pământești, ci să ne adunăm comori veșnice: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina, şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

Luca 12:15 adaugă: „Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” În termeni mai practici, nu ceea ce deținem arată cine suntem. Banii noștri, casele și mașinile sunt toate lucruri externe identității noastre. Lucrurile sunt temporare, doar pentru călătorie și de multe ori ne trag în jos. Experiențele noastre, educația, relațiile și cel mai important – relația cu Dumnezeu ne definesc cine suntem. Acele lucruri sunt interne, împreună cu alte caracteristici cum ar fi: integritatea, dragostea, bucuria și pacea.

Când vom muri, ne vom lăsa toate posesiunile în urmă, dar viețile pe care le-am atins și impactul pe care l-am avut va continua, atât pe pământ cât și în Cer.


Întrebări pentru discuții

1.   Ați participat vreodată la o înmormântare unde oamenii să vorbească în primul rând despre banii decedatului, sau locul lui de muncă sau posesiunile lui? Care sunt lucrurile care par că au fost menționate pe primul loc?

2.   De ce diferă atât de mult conținutul unui CV față de ce se exprimă printr-un necrolog sau un discurs la o înmormântare?

3.   Cu care dintre caracteristicile citate de Biblie – dragoste, bucurie, răbdare, bunătate, credincioșie, blândețe, înfrânare – credeți că vă asociază cei din jur?

4.  Cum credeți că putem evita să fim preocupați cu capcanele externe ale succesului și în schimb să învățăm să cultivăm calități interne și trăsături care vor fi ținute minte mult după ce viețile noastre se vor fi sfârșit?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Proverbe 20:11, 21:21; Matei 6:24,33, 7:24-27, 13:44-45; Filipeni 4:8-9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.