După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 18 iulie 2019

Peter Costea 🔴 Votul meu în Parlamentul European

Cu un vot de 383 pentru, 22 de abțineri și 327 împotrivă, dna Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Uniunii Europene. A obținut cu doar 9 voturi mai mult decât avea nevoie.
Daca aș fi fost votat în Parlamentul European, dna von der Leyen ar fi primit 382 voturi pentru, 22 de abțineri și 328 împotrivă. Ar fi câștigat cu doar 8 voturi. Votul meu ar fi fost împotrivă și asta din câteva motive principale.
În primul și cel mai important rând, dna von der Leyen nu se aliniază cu valorile noastre creștine. În Germania, ea se declară ca fiind conservatoare, dar a promovat căsătoriile homosexuale și favorizează adopțiile copiilor de homosexuali. Aceste poziții greșite o descalifică pentru poziția în care a fost votată. Pentru mine, la fel ca și pentru voi toți, problema principală cu care se confruntă Europa zilelor noastre - mai mult decât migrația, schimbările climatice, economia - e degradarea valorilor, distrugerea familiei de către statul secular, asaltul statului secular împotriva familiei și valorilor creștine.
Cu decenii în urmă, cel mai mare om politic de după al Doilea Război Mondial, Ronald Reagan, spunea: „The real crisis we face today is a spiritual one; at root, it is a test of moral will and faith" („Criza reală cu care ne confruntăm astăzi este o criză spirituală; în primul rând, e un test de voință morală și credință”). Îndrăznesc să afirm că această e problemă fundamentală cu care se confruntă Europa zilelor noastre: o criză morală.
Dna von der Leyen a fost audiată de Parlamentul European privind pozițiile ei referitoare la diverse probleme de domeniu intern și internațional. Mi-aș fi folosit poziția să o întreb ce prioritate și câtă seriozitate va acorda ea persecuției creștinilor în lume. Suntem cetățeni și contribuabili și avem drepturi care nu permitem să ne fie ignorate. Problema libertății religioase e foarte serioasă. Conform ultimului raport global, tocmai emis, libertatea religioasă descrește de la an la an în toată lumea: https://www.christianitytoday.com/…/religious-freedom-getti…
În al doilea rând, dna von der Leyen reprezintă elita politică europeană. Și lucrul acesta o descalifică. O elită care nu ne reprezintă pe niciunul dintre noi, o elită care stăpânește peste o birocrație imensă căreia nimeni nu mai poate să-i dea de capăt. Dacă în România (la fel ca și în America) ne îngrijorăm de pozițiile și salariile mari ale bugetarilor - în comparație cu salariile celor care muncesc din greu câte 12 ore pe zi - ne înspăimântăm doar gândindu-ne la numărul imens și povara financiară care apasă pe umerii noștri datorită numărului uriaș de eurobugetari.
Această elită europeana nu este interesată să schimbe lucrurile ori să asigure viitorul Uniunii Europene. Dimpotrivă, e interesată, în primul rând, să-și asigure propriile poziții și salarii în perpetuitate, împreună cu creșterile de salarii periodice care sunt inevitabile, cu toate că economia Uniunii Europe e la pământ.
În ultimul rând, așa cum am mai afirmat în trecut, poziția de Președinte al Comisiei Uniunii Europene trebuia alocată unei persoane distinse din Europa de Est. Merkel și Macron trebuie felicitați pentru că au manevrat mișcările în Parlamentul European în așa fel încât au asigurat că un francez, german, belgian și spaniol să dobândească posturile de vârf și cheie în Uniunea Europeană. Asta dovedește din nou, tot cum spuneam cu altă ocazie, că pentru ei și pentru occidentali în general, Europa începe la Dublin / Belfast și se termină la porțile estice ale Vienei. Noi nu existăm.
Nu doar atât. Pe lângă votul meu împotriva dnei von der Leyden aș fi publicat și o motivare bazată pe importanța valorilor morale pentru supraviețuirea Europei. Doar luând poziții de genul acesta putem fi auziți, luați în seamă și să schimbăm lucrurile. Așa au început seculariștii, așa au continuat și așa au ajuns să fie mai influenți ca noi în spațiul public.

Și încă un punct final. Pe parcursul campaniei europarlamentare am accentuat importanța independenților în Parlamentul European. După cum vedeți, voturile sunt foarte strânse și în astfel de situații independenții sunt curtați. Ei pot da votul ori voturile decisive. Alegerea dnei von der Leyden, cu o diferență de doar 9 voturi, dovedește din nou acest lucru.
Iar dacă românii i-ar fi votat pe toți cei 3 independenți (Costea, Simion și Tudoran), poate votul final ar fi fost de 380 pentru, 22 de abțineri și 330 împotrivă. Von der Leyen ar fi câștigat cu doar șase (6) voturi.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.