După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 20 aprilie 2019

În Nigeria continuă masacrele. Islamiștii Fulani au ucis 16 creștini, inclusiv copii și o femeie însărcinată, care participau la un botez

În timp ce Occidentul deplânge soarta catedralei Notre Dame, în Nigeria, creștinii sunt masacrați, fără ca presa să acorde atenție crimelor. Cel mai recent masacru asupra creștinilor, comis de păstorii islamiști Fulani, a avut loc duminică, la o petrecere de după  botezul unui copil. Este cel mai recent atac al islamiștilor dintr-o serie lungă de crime comise de temuții Fulani asupra creștinilor din Nigeria.
Islamiștii nu au cruțat pe nimeni: au ucis copii, femei și bărbați. Prima victimă a fost mama copilului botezat. 

„E un masacru barbar, fără sens”. Așa a fost definit atacul comis de păstorii musulmani Fulani în satul Numa (statul Nasarawa), în timpul căruia au fost uciși 16 creștini.  Islamiștii au intrat peste oamenii adunați la petrecere, ucigându-i pe toți cei care le-au ieșit în cale. Printre victime, după cum au relatat martorii intervievați de Punch, s-au numărat copii, un bărbat de peste o sută de ani, un tânără ”violată până când a murit, o femeie însărcinată și mama copilului botezat. Tatăl este în stare gravă, la spital.

Nici una dintre victime nu avea arme și „nu s-au putut apăra”. Au fost uciși cu sânge rece, spune Samson Gamu-Yare, liderul grupului etnic Mada, căruia îi aparțineau victimele. ”Această comunitate este pașnică și respectă legea, nu am avut niciodată probleme cu nimeni și acum păstorii Fulani au venit să ne atace în timpul petrecerii”.

Joi, 17 aprilie, cei 16 creștini au fost înmormântați.

Episcopul de la Gboko, Mons. Amove Avenya, a spus că situația este foarte gravă,  fiind „o bombă cu ceas care amenință să distrugă țara”. „Fulani sunt înarmați până-n dinți și masacrează femei însărcinate, copii. Comunitatea internațională nu poate asista cum are loc un genocid. Avem nevoie de ajutor”.

Christian Post susține că jihadiștii Fulani au ucis numai în 2018 mii de creștini, în ceea ce unii numesc genocidul creștinilor din zona centrală turbulentă din Nigeria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.