După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 12 noiembrie 2017

Cât de mult mai sprijină Biserica Ortodoxă demersurile Coaliției pentru Familie? Este BOR adusă la tăcere prin șantaj și presiuni politice?

Foate multă lume a fost surprinsă să vadă că la recentul Protest de susținere a familiei Camelia Smicală inițiat de către Coaliția pentru Familie nu a participat niciun prelat ortodox, deși atât doamna Smicală, câși cel care s-a identificat cel mai bine cu acest caz (Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie) aparțin acestui cult creștin majoritar. Cult care, este recunoscut acest fapt, a pus umărul serios la strângerea celor 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei. 

Este ușor de identificat din pozele și înregistrările video ale acestui protest prezența la acest eveniment a unor pastori și lideri evanghelici, alături de credincioși aparținând cultelor evanghelice, cu mici excepții, mobilizați în mare parte de către Alianța Evanghelică din România, dar și de câteva site-uri creștine care au mediatizat intens această manifestație stradală. 

Dacă la protestele pro-Bodnariu (familie de penticostali) au fost nu doar prezenți, ci chiar și implicați prin luări de cuvânt o mulțime de preoți ortodocși, iată ca, în mod ciudat, pentru susținerea acestui caz, la fel de tragic, al unei familii monoparentale de români ortodocși, nu se remarcă, cel puțin la acest protest public, nici măcar un preot. Inevitabil și în mod legitim, se nasc câteva întrebări: mai susține BOR demersurile Coaliției pentru Familiei? Putem vorbi  de trădare sau dezinteres în acest caz? A devenit BOR șantajabilă? Poate fi acesta un semnal vizibil privind (ne)susținerea acțiunilor următoare inițiate de către Coaliția pentru Familie? Este adevărat, Coaliția pentru Familie se bazează pe societatea civilă, nu neapărat pe sprijinul cultelor religioase, dar, în cele din urmă și acestea alcătuiesc prin mulțimea enoriașilor, societatea civilă...

E dificil de dat un răspuns corect în acest moment, însă probabil în timp se vor cristaliza mult mai bine opțiunile BOR de a mai sprijini sau nu demersurile CpF. Până atunci, supunem atenției cititorilor noștri un fragment dintr-un articol mai amplu scris recent de Iulian Capsali, președintele Alianței pentru Demnitate Națională, deasemenea, un credincios ortodox practicant.
M.M. - NewsNet Creștin

Biserica Ortodoxă, cea care încă mai articulează societatea românească, trebuie redusă la tăcere complet. Nu poți face globalism - ca de altfel orice totalitarism - cu o Biserică puternică.

Asupra ierarhiei BOR s-a produs un atac concertat prin servicii (implicit prin acoperiții din presă), care a urmărit decredibilizarea acesteia, întrucât a sprijinit inițiativa cetățenească pentru modificarea Constituției și securizare a Familiei. Referendumul ar fi o frână imensă în calea Marii Revoluții Sexomarxiste, care este în curs de a domina planeta.

Cristian Pantazi, directorul Hotnews (oficina de propagandă globalistă, într-un anume mod fiind chiar portavocea ambasadei LGBT), dădea următoarele sfaturi conducerii BOR la începutul lunii septembrie, a.c.: ”Referendumul pentru modificarea Constituției e populist, inutil și periculos. Pentru credincioșii ortodocși, ca și pentru ceilalți credincioși, câștigul unui asemenea referendum e zero”. Pantazi dădea de înțeles și care vor fi temele de atac, în cazul în care Biserica nu se retrage din tema referendumului: vor fi făcute publice în continuare „faptele imorale”, inclusiv cazuri de homosexualitate, ale preoților și ierarhilor și corupția din BOR, iar fondurile pentru salarii vor fi tăiate.

Deși am ridiculizat inițial pretențiile unui neica nimeni de a spune BOR că "Biserica trebuie să urmărească acum altă agenda: agenda împrospătării interne, fără de care riscă prăbușirea”, pare că avertismentul a fost luat în serios.

De dragul păstrării INSTITUȚIEI, iar nu al prezervării FAMILIEI (fără de care Biserica nu va mai avea cum să ființeze), vârfuri ale ierarhiei au cedat șantajului globalist, tema referendumului fiind cvasi inexistentă în discursul din timpul marilor evenimente cum a fost ITO (ținut la Iași chiar în timp ce Pantazi dădea glas dorințelor corporatocrației) sau în timpul marilor pelerinaje din fiecare toamnă de la Iași și București, ori la lucrările Sinodului. În plus, dorința de a ridica Catedrala Patriarhală - singurul edificiu major care va marca zilele Centenarului - pare că nu are preț.

Încă un motiv de îngrijorare este completa neimplicare a ierarhiei BOR în parcursul unei legi absolut totalitare, care frizează demonia, prin care cetățeanului i se ia dreptul de a alege un anume tratament medical, fiind obligat prin lege să-și dea consimțământul, acesta fiind, vezi Doamne,"prezumat". Este vorba, desigur, de legea OBLIGATIVITĂȚII vaccinării. Mai mult, preoților li s-a interzis să ia atitudine împotriva acestei legi absurde, prin care este naționalizat corpul uman.

Deci după pierderea suveranității statului, se dorește pierderea suveranității persoanei asupra propriului corp - un totalitarism de neimaginat în anii ce au urmat revoltei anticomuniste din 1989. Iar asta nu neliniștește ierarhia BOR, deși sunt încălcate - de dragul unor sume colosale ce intră în conturile BigPharma, după vaccinari industriale făcute ca în fermele de creștere a animalelor - tratate și convenții internaționale, inclusiv Constituția României. Lege care, o dată trecută, permite abuzuri de neimaginat asupra corpului social.

Este și motivul pentru care actualul ministru Bodoc a ținut că să-și exprime gratitudinea, în luna august a.c.: "Doresc să mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și tuturor preoților care sunt alături de părinți și copii, pentru angajamentul și implicarea acestora în campania pro-vaccinare", iar surse din interiorul Patriarhiei vorbesc despre presiunile făcute de acest ministru la orice i s-a părut o abatere a unor preoți care ar impieta parcursul acestei legi infernale.

Asta cu toate că inclusiv copii de preoți au fost afectați de vaccinuri, asupra unora efectele fiind letale, iar medici foarte cunoscuți - inclusiv conf. Răzvan Costantinescu (care deja trage consecințele propriei libertăți de gândire și exprimare), prof. dr. Pavel Chirilă, celebru medic creștin, sau prof. dr. Vasile Astărăstoae, fost rector al UMF Iași, dar și președinte al Colegiului Medicilor (un alt persecutat de Statul Paralel pe motiv că s-a opus privatizării Sănătății), pe lângă mulți alții mai puțin notorii, au avut poziții limpezi împotriva acestui abuz incontrolabil, care poate duce, în actuala lege, de la amenzi colosale, până la smulgerea copiilor din familii, de către un stat învestit cu puteri despotice.

Palatul Patriarhal nu a găzduit, cu toate acestea, o dezbatere în care să fie chemați experți în domeniu, ca să lămurească chestiunea obligativității vaccinării dpdv bioetic (comisia de Bioetică a BOR mai există?) și juridic. Ministerul Sănătății a fost creditat cu bună credință, deși pandemiile de gripă aviară, porcină sau epidemia de rujeolă au fost dovedite în realitate ca false, ultima devenind o campanie de marketing pentru legea vaccinării obligatorii.

Ce mai putem face noi, societatea civilă reală, neinregimentata la Revoluția Globalistă, noi, cei care ne dorim un climat de normalitate în care să ne creștem copiii?

În virtutea faptului că avem o clasa politică şantajabilă , iar cei în care ne puneam speranțele că vor fi alături de noi în aceste momente grele sunt mai degrabă preocupați că să își conserve pozițiile instituționale, cele peste trei milioane de semnături strânse pentru că Familia să subziste fiind puse în pericol de mașinațiunile Statului Paralel - ce este pus la dispoziția demenților mesianici, cei care vor să ne îmbunătățească artificial viața socială -, nu putem decât să ne mobilizăm începând de la bază. Trebuie să găsim alternative care scapă Stăpânilor Internetului. În niciun caz nu putem exclude un răspuns politic, care să redea României poziția pe care o merită, prin câștigarea demnității și resuveranizare. Cu toate că forțele care opereză în acesta lume sunt diabolice, noi avem ceva tare: o credință într-un Bine întrupat. 

Va fi nevoie de jertfă? Absolut, dar înfrângerea sigură este a aceluia care nu crede și nu luptă. 
A aceluia care se adaptează "strategic", a aceluia care nu face nimic.

"Ştiu faptele tale, că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, dacă ai fi rece sau fierbinte! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici fierbinte, am să te vărs din gura Mea." (Apoc. 3, 15-16)
Iulian Capsali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.