vineri, 1 septembrie 2017

Max Lucado 🔴 Învățăturile lui Harvey

Dimineața mea de duminică era deja ciudată. In loc să stau în fața bisericii aducându-le un mesaj, stăteam în fața televizorului privind buletinul de știri.
Din câte îmi amintesc aceasta era prima data când anulasem toate serviciile în toate campusurile. Și nu a fost o decizie ușoară. Având însă în vedere că oficialitățile orașului îndemnaseră populația să stea acasă și să evite să iasă pe străzi din cauza uraganului Harvey cred totuși că acesta a fost decizia corectă. Așa că m-am trezit în mijlocul unei dimineți de duminică liberă. (O, pot spune că a fost frumos să dorm în plus.)
Dar apoi au început să transmit buletinele de știri actualizate. Imagine după imagine din Rockport. Poveste după poveste din Houston. Dezastrul lăsa fără grai și nu se opera. Ca mulți dintre voi am stat lipit de ecranul televizorului navigând între CNN, FOX și Canalul meteo. Am auzit fraza: „un potop care se întâmplă odată la 1000 de ani”. Am primit SMS-uri ca: „noi suntem în siguranță dar vecinii noștri nu sunt.” Și care dintre noi va putea uita vreodată imaginile acelea cu cetățenii care răspunzând apelului umanitar și-au folosit bărcile inadecvate pentru asta în misiuni de salvare prin cartiere.
Uimitor. Dacă ar fi fost doar o peliculă! Dar nu este. Aceasta este istorie.
Deci, ce trebuie să facem?
În primul rând, înainte de toate, ne rugăm. Ne rugăm ca Dumnezeu să dea o direcție diferită furtunii și să ușureze suferința celor afectați.

După aceea, ajutăm. În faza incipientă după un asemenea dezastru, cea mai acută nevoie, după rugăciune, este aceea de sprijin financiar sub formă de donații în contul organizațiilor care oferă primul ajutor în caz de dezastru.
Continuarea pe www.fiti-oameni.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.