joi, 26 ianuarie 2017

Senatul PASEAZĂ Camerei Deputaților proiectul privind revizuirea Constituției pe tema familiei


Comisia juridică a Senatului a decis, astăzi, să semnaleze conducerii Camerei superioare a Parlamentului că iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, prin care se stabileşte că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, trebuie să fie dezbătută iniţial de către Camera Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae (PSD), a explicat că, potrivit Legii fundamentale, prima Cameră care se pronunţă în caz de revizuire a textului constituţional este Camera Deputaţilor, urmând ca proiectul adoptat să fie transmis Senatului spre aprobare. 

"Iniţiativa cetăţenească trebuie să intre cât mai curând în procesul de legiferare. Este o iniţiativă temeinică, trecută şi de decizia CCR, are şi avizul Consiliului Legislativ. Din textul Constituţiei, rezultă faptul că prima Cameră care se pronunţă este Camera Deputaţilor, urmând ca după adoptare această propunere să fie transmisă la Senat. Nu e procedura curentă de legiferare, prin primă Cameră sesizată şi Cameră decizională. Camerele sunt egale în această privinţă, astfel încât în cazul în care se adoptă propunerea legislativă în forme diferite sau în cazul în care Senatul respinge textul adoptat de Cameră, se ajunge la procedura medierii", a declarat Șerban Nicolae, potrivit Agerpres, la finalul şedinţei Comisiei juridice. 

Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.