După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 decembrie 2016

În timp ce politicienii discută pe tema refugiaților din Siria, Biserica a intervenit adesea pentru a oferi soluții reale. Corespondenta CBN Abigail Robertson ne arată cum o congregație din Washington înfăptuiește ceea ce crede că Biblia îi spune să facă: să își iubească aproapele...


În timp ce politicienii discută pe tema refugiaților din Siria, Biserica a intervenit adesea pentru a oferi soluții reale. Corespondenta CBN Abigail Robertson ne arată cum o congregație din Washington înfăptuiește ceea ce crede că Biblia îi spune să facă: să își iubească aproapele.

Aceasta pare o simplă întâlnire de rugăciune, însă cei pentru care se roagă s-ar putea să vă surprindă. E vorba de o familie musulmană care a venit recent din Siria și care și-a părăsit țara când SIIL le-a invadat orașul și i-a împușcat pe mulți dintre vecinii lor. Familia și-a îngropat de viu fiul de 16 ani, ore întregi, pentru a nu fi recrutat de organizația teroristă. 
Membri ai National Community Church s-au strâns pentru a auzi povestea familiei și a afla de ce au fugit în SUA. 
Ați mai întâlnit refugiați sirieni înainte? 
Nu cred. În presă, ni se spune că acești oameni sunt răi, să ne ferim de ei, că sunt periculoși, dar asta nu e adevărat.
Pastorul Dave Schmidgall și soția sa, Kate, au întâlnit familia la scurt timp după sosirea acestora în SUA. 
Nu vorbeau deloc engleză și au fost plasați în costisitorul oraș Washington D.C. Agenția de plasare le-a acoperit cheltuielile doar pentru trei luni. Tatăl, Bashir, electrician de meserie, se simte neajutorat. În Siria, el era puternic, îngrijea de familie, era iscusit în profesia lui, dar aici se simte pierdut. Învață din greu limba engleză, dar presiunea de a obține siguranță financiară e mare.
Kate și Dave și-au dat seama că lipseau două lucruri majore din procesul de reașezare a familiei lui Bashir: prieteniile și venitul. Ei și-au deschis casa pentru a găzdui un eveniment care a rezolvat ambele probleme și a dat bisericii oportunitatea să se implice. 
Le lipseau prietenii și hrana. Cei care au participat au cunoscut familia și au învățat să gătească o mâncare siriană, Labneh, un fel de brânză. Fiecare a dăruit și finanțe pentru a acoperi chiria familiei. A fost foarte simplu. Am făcut brânză, ne-au împărtășit povestea lor, iar noi ne-am rugat pentru ei. A fost minunat să-L văd pe Hristos implicat aici. 
Ceea ce vedeți aici e, însă, mai ușor de spus decât de făcut. În țară, 73% din oameni evită sau nu se simt confortabil să poarte discuții cu musulmani. Simt că se expun unui risc dacă trec dincolo de propagandă pentru a păși în zone mai controversate, însă în spatele acestor probleme sunt oameni.
Pastorul Mark Batterson a aflat asta după ce soția sa s-a întors dintr-o misiune în zona refugiaților - Inima ei a început să se frângă pentru ceea ce eu cred că frânge inima lui Dumnezeu. Când soția e preocupată de ceva, ca soț, devii preocupat de același lucru. 
Pastorul Batterson crede că dacă bisericile ar trece dincolo de politică, ar putea schimba cursul acestei crize - Uneori confundăm chestiunile politice cu cele biblice. Speranța și rugăciunea mea e ca Biserica să recunoască faptul că aceasta e una dintre marile crize ale generației noastre, iar răspunsul nostru ar putea defini viitorul Bisericii.
NCC plănuiește să găzduiască mai multe astfel de evenimente și cu alte familii de refugiați, în viitor. Cât despre Bashir, el a început o afacere în reparații, cu ajutorul lui Kate, și speră ca, într-o zi, să se întrețină singur în America.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 159 - 24 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.