După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 27 martie 2015

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric - Universitățile Occidentului - terenuri de joacă sau spații ale gândirii?

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Campusurile universităților Occidentului devin treptat niste fortărețe ale totalitarismului plăcerii bine izolate si protejate.
In loc sa semene mai mult a spatii unde esti provocat sa gândești, au devenit tot mai mult niste laboratoare unde ti se prezinta o agenda psihologică premeditata a gândirii impuse studentului. Azi ti se spune ce sa gândești, nu mai esti provocat sa gândești. Daca gândești, nu mai esti - in special daca gândești biblic.

Daca din afara, lumea are impresia ca Universitățile Occidentului sunt cadrul academic perfect al schimbului robust de idei, cum ar si trebui sa fie sau cum a fost o data, se înșeala amarnic. Studentul de azi a ajuns din ce in ce mai incorsetat si mai constrâns in a nu mai avea nici un fel de dialog pe temele morale majore ale lumii in care trăim.

Studenții sunt "protejați" este termenul folosit recent de Universitatea Oxford din Marea Britanie. De asemenea, recent una din marile si prestigioasele instituții academice din America, Universitatea Brown a interzis in discuțiile pe tema violului in mediul studențesc, problema privită prin prisma morala. Toti cei interesați sa participe la o intalnire legată de aceasta problema dureroasa, au fost așteptați intr-un spatiu ornamentat cu baloane si luminii colorate, cu prăjiturele si muzica relaxanta, iar pe ecranul de proiectie era imaginea unor cățeluși drăgălași. Si cam atat. Dialogurile cu aluzii la moralitate au fost interzise in campusul respectiv.

Daca universitățile nu mai sunt privite ca ringuri in care sa fie aruncate in lupta ideile puternice care modeleaza caracterul societății, am ajuns intr-o situație gravă si confuza. Situatia seamănă din ce in ce mai mult cu anii in care ideologia comunista isi croia drum in societățile secolului trecut.

Dezbaterile pe subiecte precum drogurile, eutanasia, avortul, prostituția, căsătoriile de acelasi sex, violul, ce au sustinatori cu argumente ancorate puternic in adevarul absolut al Scripturii sunt interzise tot mai mult in spațiile universitare. Astfel de dezbateri deranjează si irita totalitarismul plăcerii ce se impune din ce in ce mai inflexibil in societate.

Cadrul moralității se restrânge fulgerător. In curând acest cadru va fi transformat intr-o amintire de cei ce nu mai suporta principiile adevarului absolut, ce isi impun învățatori care le servesc învățătura capabilă sa gâdile urechea si sa flateze spiritul corupt de plăcerea tot mai dictatorială.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.