După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 26 februarie 2015

Pastorul Rasoul Abdollahi a fost eliberat

Pastorul Rasoul Abdollahi a fost arestat prima dată pe 26 decembrie 2010 pentru că a făcut parte dintr-o represiune pe scară largă în activitatea creștină. El a fost reținut și interogat mai mult de două luni înainte de a fi eliberat pe cauțiune.
După eliberare a fost apoi judecat și condamat la închisoare pe data de 2 decembrie 2013. Dar săptămâna aceasta a fost iertat și eliberat și se va putea întoarce la soția și copiii săi.
 Abdollahi este unul dintre liderii organizaţiei Mişcarea Biserici de Casă din Iran. El nu a fost singurul arestat în acea zi, ci au fost arestaţi un număr mai mare de creştini, însă aceştia au fost eliberaţi imediat. Doar pastorul Farshid Fathi a fost singurul arestat şi condamnat.
  O sursă (care trebuie să rămână anonimă din motive de securitate) a declarat pentru Christian Today că judecători din Iran par să încurajeze creștinii care sunt arestaţi să părăsească țara înainte să fie judecaţi.
   „Sentimentul nostru este că aceştia [judecătorii] vor ca în momentul în care sunt presiuni asupra creștinilor, aceştia să plece, iar în acest sens se fac tot felul de presiuni asupra lor, una dintre acestea fiind încarcerarea lor pentru perioade lungi de timp”, a declarat sursa.
   „Ei vor mai degrabă ca oamenii să plece de frică decât să cheltuiască cu reţinerea lor şi mai apoi să se confrunte şi cu protestele internaţionale care sunt împotriva condamnării creştinilor şi întemniţarea lor, pentru simplul fapt că sunt creştini.”
  Sursa a mai declarat că a fost un caz în care judecătorul a spus în mod explict unui creştin că vrea să-i dea şansa să părăsească ţara înainte de a începe procesul.
Estimările din decembrie 2014 sugerează că în prezent există 92 de creștini deținuți în închisorile iraniene, dar numai 13 dintre aceştia sunt condamnaţi de instanţă.
    Abdollahi a fost condamnat în temeiul legislației naționale de securitate a Iranului, care a luat drept o ameninţare politică şi o ameninţare la adresa securităţii naţionale biserica de casăînfiinţată de el.
    Aceeaşi sursă a declarat că lucrarea pe care o făcea pastorul Abdollahi nu a avut nicio legătură cu politica, dar aceasta este scuza folosită adesea în Iran pentru a putea aresta, condamna şi apoi pentru a trimite în închisoare creştinii.
   Sursa nu a putut confirma sau infirma dacă pastorul Abdollahi intenţionează sau nu să părăseasca Iranul după eliberarea sa.

Sursa: www.persecution.org via Agenţia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.