După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 5 februarie 2015

Pastor Petru Lascău - Toronto Blessing: Rădăcinile – Randy Clark

Vezi și:


Omul de la care John Arnott, pastorul Bisericii Vineyard din Toronto, a fost „contaminat” cu „ungerea” de a-i face pe alții să cadă pe jos și să râdă isteric și convulsionat, a declarat în octombrie 1994 la o conferință întitulată: „Catch the Fire”, care s-a ținut la Toronto, că a ajuns la un punct critic în viața sa când era la limita unei căderi nervoase definitive. Ori de câte ori era criticat el sau biserica pe care o păstorea, începea să tremure. Criza se petrecea într-o vreme în care credea că creșterea bisericii trebuie să se facă prin „evanghelizarea cu putere” (eliberare și vindecări). Începând din 1986 a trăit o perioadă de uscăciune spirituală datorită în primul rând sentimentelor de auto-suficiență. În ciuda ritualurilor sau liturghiei din bisericile Vineyard, nimeni nu se mai aștepta ca Dumnezeu să intervină în afacerile acestei biserici. Timp de descurajare și deziluzie, mai ales că vreme de opt ani n-a văzut decât trei vindecări de boli fatale. A început să ia cursuri de creșterea bisericii de la instiuții diferite încercând să găsească soluții în diferite metode și programe. „Mă simțeam emoțional, fizic și spiritual la limită.”
În timpul acestui deșert spiritual, Randy a căutat ajutorul la diferiți prieteni și pastori, cochetând cu ideea unei schimbări majore în activitatea sa, visând un nou început, o nouă atmosferă în care să-și facă lucrarea. În acele zile, un prieten mai vechi, pe nume Jeff, l-a căutat și i-a mărturisit criza prin care a trecut. Fusese în pragul sinuciderii, când cineva l-a căutat și l-a întrebat ce s-a petrecut cu el în jurul orei 3 dimineața, când acesta își pusese de gând să-și curme zilele. Apoi i-a povestit lui Randy de conferința la care participase și la care vorbise Rodney Howard-Browne. „Trebuie să-l vezi pe individul acela!” i-a spus Jeff, spunându-i cum a fost revitalizat spiritual și cum participanții la acea întrunire au fost umpluți de Duhul Sfânt. Convorbirea l-a convins să-l asculte pe Rodney. Spre dezamăgirea sa, Rodney predica într-o biserică din Tulsa, aparținând mișcării credinței, conduse de Kenneth Hagin, mișcare cu care Randy era într-un profund dezacord doctrinar. S-a dus acolo în ciuda concepțiilor sale, motivând o intervenție divină, prin care Domnul i-ar fi spus: „Tu ai un spirit confesional. Cât de mult dorești totuși să fii reîmprospătat?”
În august 1993, Randy a plecat la întrunirea de la Rhema Bible Church, unde a fost șocat la început de râsul isteric al unei femei, pe care n-a ezitat s-o catalogheze o izbucnire „firească”. Dar, parcă răspunzând gândurilor sale, Rodney a spus: „Sunt unii dintre voi care sunteți deranjați de aceasta, să știți că este firea voastră pământească”. Apoi a văzut cum o fetiță de trei ani a căzut la pământ sub puterea lui Dumnezeu. Randy s-a convins că nu era lucrarea unui om la mijloc.
Randy susține că a căzut sub puterea lui Dumnezeu când Rodney s-a rugat pentru el. La început a crezut că a fost doar o simplă autosugestie și a dat să se scoale de jos, dar s-a trezit țintuit de podea. A început să râdă fără să se mai poată controla și opri. După ce s-a sculat de jos a devenit din ce în ce tot mai „beat” în duhul. Până la mașina parcată la mai bine de un kilometru a râs într-una.
A doua zi, când Rodney a anunțat că se va ruga individual pentru 4500 de oameni, Randy s-a așezat la rând. După o lungă așteptare, Rodney s-a apropiat de el și a spus; „umplut, umplut, umplut” a căzut din nou la pământ unde a zăcut cam douăzeci de minute. Deoarece Rodeny spunea că „Nu te poți îmbăta numai dintr-o singură înghițitură”, a trecut într-o sală alăturată unde a căzut din nou. A plecat într-o altă aripă a clădirii purtând tot timpul niște ochelari închiși la culoare pentru a nu fi recunsocut de cunoștințe, și acolo a căzut din nou. Postea de două săptămâni și Îi spusese lui Dumnezeu că nu v-a mânca nimic până când nu v-a primi atingerea Sa divină.
Fratele lui Rodney, Basil, l-a văzut pe Randy și l-a rugat să intre în rând. „Am mai fost de trei ori” a spus el. „Nu-i nimic. Arăți flămând!” a răspuns Basil. Acolo în rând, și-a dar seama că era limpede emoțional, se simțea din nou în plin echilibru al sănătăți.
Întors la biserica pe care o păstorea, Randy a depus mărturie asupra celor ce s-au petrecut cu el. În timpul mărturisirii sale, o femeia a căzut la pământ și a început să râdă timp de 45 de minute cât a durat serviciul de închinăciune. Era un lucru cu totul neobișbuit în biserica sa. La terminarea serviciului a întrebat dacă este cineva care dorește să se roage pentru el. Au venit cu toții. Fiecare a căzut la pământ pe măsură ce Randy se atingea de el.
Între cei ce stăteau la rând era un student sceptic de la universitate. A încercat să se împărtășească, și n-a mai putut să se miște de pe loc. Parcă a înghețat. Când Randy s-a apropiat de el, a strigat: „Nu vreau să te rogi pentru mine. Nu cred că este real ceea ce se petrece!”. „Dacă nu este real, atunci de ce nu te epoți mișca?” la întrebat Randy. După ce s-a rugat pentru el, a căzut la pământ și a fost vindecat, susține Randy, de trauma unui abuz sexual în tinerețe. Din acel moment fenomene ca acestea au început să fie la toate serviciile conduse de Randy Clark.
Cât privește doctrinele crezului lui Randy Clark, ele trebuie căutate între cele ale confesiunii de care aparține, Vineyard Church, el fiind fondatorul părtășiei Vineyard din St. Louis Missouri. Voi reveni la Vineyard, după ce vom trece în revistă câte ceva din viața lui Rodney Howard-Browne.
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.lascaupetru.wordpress.com

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.