După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 5 ianuarie 2021

Drum spre biserica din satul Lumara, tribul Lugbara

Vorbitorii de lugbara, care s-au stabilit în partea de nord-vest a Ugandei constituie cel mai mare grup etnic din regiunea de vest a Nilului din Uganda.
Lumara, aflată în comuna Ringili, ținutul Vurra, din districtul Arua se întinde pe 3 dealuri și reprezintă o comunitate de peste 1000 de locuitori. După ce s-a terminat forarea și predarea unei fântâni de apă la marginea satului Lumara, proiect la care am fost ajutați de frații și surorile din Baru Mare, jud. Hunedoara, Biserica PAG Arua împreună cu noi, Marius și Marga, am evanghelizat și plantat o biserică în acest sat. După plantarea bisericii, am început să facem cateheză și ucenicie și să pregătim oamenii pentru botezul în apă. Am continuat această lucrare în Lumara multe luni, însă faptul că satul se află pe niște dealuri și este foarte izolat de oraș și chiar de zona alăturată, și datorită ploilor care au căzut din abundență în acest an în Lumara, așa zisul drum existent, care era mai mult o potecă folosită de oameni pentru a intra în sat, a fost profund afectat, iar deplasarea în sat a fost foarte dificilă.
În urma întâlnirilor noastre cu membrii bisericii din Arua, apoi cu cei din adunarea din Lumara și după discuțiile avute și cu autoritățile care răspund la nivel de guvern, de județ, de ținut și de satul Lumara am ajuns la concluzia că spre sfârșitul anului 2020, când începe perioada de vreme uscată și oameni și-au cules în general toate recoltele de pe terenurile proprii, să începem o lucrare tehnică, de deschidere a unui drum de acces către satul Lumara prin satul Ombavu, folosindu-ne de utilajele aflate în zonă. Această necesitate a fost recunoscută de toate părțile implicate din zonă.
Având acest drum construit, am putea ajunge în mijlocul lor mai des și am fi mai aproape unii de alții pentru părtășie, închinare, slujire, ajutorare, învățare și o creștere spirituală sănătoasă a bisericii de aici împreună.
Marius și Marga B., misionari APME în Uganda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.