După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm ̶r̶e̶d̶a̶c̶t̶o̶r̶i̶ ̶ şi corespondenţi ̶r̶e̶g̶i̶o̶n̶a̶l̶i̶ ̶ şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

duminică, 27 decembrie 2020

Pastorul Alexandru Ioan Lăpugean a plecat în veşnicie!

 Pastorul Alexandru Ioan Lăpugean a plecat în veşnicie!

Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!

Biserica Baptista nr.2 Timisoara


Pastorul Ioan Alexandru Lăpugean (1949-2020) a fost chemat acasă

În această seară (27 decembrie 2020) şi-a sfârşit alergarea pământească unul dintre păstorii care a influențat cel mai mult viața mea. Pastorul pe care l-am cunoscut din copilărie, omul care m-a botezat şi care m-a încurajat să merg la Seminar, cel care a predicat la nunta şi ordinarea mea, consilierul meu spiritual în momentele grele ale slujirii, a fost chemat de Mântuitorul nostru drag să-şi primească cununa.

Fratele Nelu, aşa cum îl cunoşteam cu toții, s-a născut la dat de 13 februarie 1949, într-o familie numeroasă de credincioşi baptişti (11 copii) în localitatea Jupâneşti, județul Timiş.

Auzind Evanghelia a conştientizat faptul că are nevoie de un Mântuitor, s-a pocăit de păcatele sale şi a fost botezat, în data de 13 iunie 1970, în Biserica Creştină Baptistă din Sinteşti de către pastorul Gavril Crişan.

Încă din copilărie a avut dorința de a predica Evanghelia, astfel că între anii 1974-1978 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti. După terminarea studiilor a venit să slujească în cercul de biserici Făget, format din Bisericile Baptiste din localitățile Făget, Sinteşti, Coşteiu de Sus, Bichigi.

A fost ordinat ca păstor în data de 9 noiembrie 1980 în Biserica Baptistă din Făget. Din comisia de ordinare au făcut parte păstorii: Ioan Trif, Lurențiu Tuțac, Dragoş Hudema, Mihai Mihuț, Busuioc Belciu, Viorel Clintoc, Gheorghe Băleanu, Dumitru Turcin, David Nicola şi Ioan Lupulescu.

Între anii 1992-1998 a fost implicat în construirea clădirii Bisericii Baptiste din Făget, inaugurarea având loc în data de 10 mai 1998. A mai fost implicat în plantarea şi construirea Bisericii din Dumbrava, dar şi în repararea lăcaşurilor de cult din Tomeşti şi Româneşti. Între anii 2009-2015 a fost vicepreşedinte al Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara.

A editat un mic Almanah al Bisericilor Creştine Baptiste din zona Făgetului (2015) şi cărțile: Ilustrații pentru predici, Spicuiri din Biblie şi Profetul Ilie.

A fost căsătorit cu sora Ana Pătraşcu, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii: Amiel Magdiel, Corneliu Otniel, Samuel, Iosif şi Emanuel Zaharia. Doi dintre băieții lui, Corneliu Otniel şi Emanuel Zaharia slujesc astăzi ca păstori.

Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!

Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.