După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 11 noiembrie 2020

La revedere, America!

 

Statuia lui Cristofor Columb din Minnesota, un simbol al lumii noi, a fost dărâmată pe 10 iunie de către un grup de protestatari condus de Mişcarea Americană Indiană, pe fondul furiei pentru uciderea de către un poliţist a lui George Floyd, un bărbat de culoare.

Protestatarii au aruncat o frânghie în jurul statuii de bronz şi au tras-o de pe soclul de piatră, spunând că îl consideră pe Columb un simbol al genocidului împotriva nativilor americani. Odată răsturnată, protestatarii au cântat şi au dansat în jurul ei într-un spectacol dramatic de sfidare faţă de o figură semnificativă din istoria recentă a Americii a cărei reputaţie este acum asociată cu asasinarea şi înrobirea popoarelor indigene. Gestul lor transmit în mod direct un mesaj: "La revedere, America albilor!".


Nimic nu e făcut să ţină o veşnicie. Nici măcar marile imperii. Istoria are felul ei specific de a se scrie, bazat pe evenimente cauzale, dar şi aleatorii, astfel că viitorul nu se poate prezice doar pe baza evoluţiei trecute.

Prezentul imperiu american este în acest moment un punct de inflexiune, un moment de trecere de la lumea veche, la lumea nouă, nu numai la lumea post-Covid-19, dar şi la lumea post-democratică care se conturează sub administraţia Biden-Harris.

Pe fondul morţii lui George Floyd, minorităţile devin din ce în ce mai agresive, cu demonstraţii în marile oraşe, cu jaful din magazine, cu lozinci de tipul "black lives matter", de parcă viaţa poate să fie albă sau neagră, galbenă sau roşie. Într-o vină colectivă, albii de-acum, care nu au posedat niciodată sclavi, au fost puşi să îngenuncheze în faţa negrilor de acum, care nu au fost sclavi niciodată. Cursuri de re-educare sunt organizate pentru albi, sub numele de "diversity training", în care albilor de acum li se explică de ce trebuie să se simtă vinovaţi pentru că a existat sclavie în America acum 160 de ani.

Iar peste toate, tronează aşa-zisa opinie "politicaly correct" promovată de stânga americană, care mutilează libertatea de expresie şi anulează, practic, primul amendament al Constituţiei, libertatea cuvântului. Nimeni nu ştie a cui opinie este corectă, nimeni nu explică de ce cea a politicienilor ar fi corectă. În schimb, nu ai voie să ai o altă opinie, altfel eşti imediat etichetat de aceeaşi stângă radicală drept nazist, fascist, antisemit, etc.

Puţini americani ştiu că majoritatea nenorocirilor şi dezastrelor sociale ale secolului trecut au fost cauzate de stânga, întrucât naziştii erau membrii Partidului Naţional Socialist al Muncitorilor Germani (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP), iar fasciştii lui Mussolini proveneau din Partidul Socialist Italian, ramura bolşevică (Partito Socialista dei Lavoratori Italiani). Ca să nu mai vorbim de comuniştii bolşevici ai Uniunii Sovietice.

Naziştii sunt responsabili pentru exterminarea a peste 8 milioane de oameni, dintre care 6 milioane evrei, iar bolşevicii sunt responsabili pentru exterminarea a 40 de milioane de oameni din fostul lagăr comunist.

Ideile socialiste au fost plantate în minţile tinerilor încă din Universităţi, de când aşa-zis "Grupul de la Frankfurt" s-a mutat la Universitatea Columbia, încă din 1933, prin promotorii ei marxişti Herbert Marcuse, Max Horkheimer, Theodor Adorno, Leo Lowenthal, Walter Benjamin şi Erich Fromm.

În momentul de faţă, stânga radicală americană a capturat, practice, partidul democrat, încercând prin mişcările BLM şi Antifa să-i intimideze pe republicani sau pe independenţi, instaurând dictatura minorităţilor, tot aşa cum partidul comunist a instituit dictatura proletariatului.

Biden vorbeşte despre un capitalism social - "stakeholder capitalism" (https://www.city-journal.org/biden-stakeholder-fallacy). Biden nu vorbeşte despre promovarea meritului în societate, ci a culorii pielii. Biden nu crede în antreprenori, dar crede în sindicate. Biden crede că se pot înlocui legile obiective ale economiei, cu intervenţia masivă a statului în economie, în numele unor sloganuri populiste, radical socialiste.

Ori asta este o problemă de "deja vu", întrucât regimurile comuniste au căzut tocmai pentru că membrii comunişti nu au respectat legile economice, iar în final legile economice au prevalat şi i-au desfiinţat. E ca şi cum ţi-ai bate joc de legea gravitaţiei, până la urmă tot legea gravitaţiei va prevala.

Cei care nu cunosc istoria sunt condamnaţi să o repete şi tare mă tem că politicile promovate de Biden vor continua distrugerea fibrei Americii începute în timpul regimului Obama, oprite pentru 4 ani în timpul mandatului lui Trump. Cum ziceau comuniştii, "doi paşi înainte, unul înapoi".

America de după Biden va continua să fie o democraţie de tip Holywood, la care se va adăuga tirania minorităţilor asupra majorităţii timorate, aflate în punctul de acceptare, cu toate consecinţele nefaste pentru liberatea individuală şi pentru democraţie! În 4 ani, nu o vom mai recunoaşte.

America, America!

La revedere America!

Dorel Năsui

www.bursa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.