După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 16 noiembrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Curajul este frica ce și-a spus rugăciunile

 Mă grăbesc să o iau înaintea lui Goliat ca nu cumva să auzi răcnetele turbate ale lui mai înainte de a auzi susurul blând al Duhului Sfânt.

Goliat atacă de dimineață ca să îți mănânce curajul si încrederea unei zile pline de biruință.
Goliat înaintează tropăind cu zgomot si amenințările lui curg ca țeava spartă de la baie: facturile sunt neplătite, chiria e restantă, adolescentul tău a fugit de acasă, soțul ascunde telefonul de tine, tratamentul nu răspunde la boală, șomajul bate la ușă, relația merge prost.
Hai să îți spun ceva despre valea Ela, acolo unde Goliat înaintează cu zgomot ca să intimideze Israelul. Prin valea Ela, dușmanul caută să înainteze ca să cucerească culmea Betleemului care este un punct cheie pentru că ea împarte țara în două. Când dușmanul stăpânește Betleemul, țara este ruptă în două.
Dacă Goliat își înfige steagul pe culmea Betleemului, inima ta va fi împărțită si puterea ta se va consuma văzând cu ochii. Culmea Betleemului este pacea sufletului tău pe care nu o poate cotropi oastea inamicului. Cu nici un preț Goliat cu ai săi nu pot ajunge să stăpânească peste pacea ta, peste liniștea unei inimi care trăiește cu Dumnezeu.
Diavolul știe că nu poate birui decât dinlăuntru nostru. Diavolul caută să ne dezbine în noi înșine așa încât mintea si inima să devină dușmani. Inima deseori se tulbură la strigătele lui Goliat, la vederea unor necazuri cât Goliat de mari.
Inima nu poate să se liniștească decât atunci când mintea este hrănită prin Cuvântul lui Dumnezeu. Iată de ce voi aduce ceva merinde pentru mintea care trebuie să spună sufletului: stai liniștit, Dumnezeu este biruința noastră.
1. Nu mai fugi de luptă
Nu te mai ascunde, nu te mai retrage. Nu îl mai lăsa pe Goliat să îți mănânce din teritoriul binecuvântării care este moștenirea ta. Decide să îl înfrunți. Dacă crezi că cei ce au biruit nu au simțit niciodată frica, te înșeli. În fond, curajul este o frică care si-a rostit rugăciunile, spunea Dorothy Bernard. Azi Goliat va avea o surpriză pentru că vei sta față în față cu el si vei lupta. Strategia așteptării în lupta cu Goliat este păguboasă pentru că Goliat se hrănește cu fuga noastră de luptă.
2. Ia armele simplității
Nu mai căuta arme sofisticate si nu mai da crezare tuturor neroziilor care au invadat internetul. Nu ai nevoie de strategii occidentale si nici de tehnici speciale. Ia arma rugăciunii, du trupul în post si ancorează-ți mintea în promisiunile lui Dumnezeu. Nu te mai lăsa copleșit de gândul că tu nu ai cu ce lupta, ci să crezi că în râul Duhului Sfânt sunt pietrele netede ale rugăciunii, postului, perseverenței si părtășiei cu sfinții lui Dumnezeu. Cu aceleași arme au biruit si cei dinaintea noastră.
3. Mergi în numele Domnului la luptă
Fă o analiză a tuturor fisurilor tale comportamentale pentru că pe acolo se scurge puterea lui Dumnezeu din tine. Zidește spărturile din viața ta ca să nu fii vulnerabil. Caută să nu șchiopătezi de ambele picioare pentru că vei fi doborât altfel. Întărește mâinile slăbănogite, pune alifie pe ochi ca să vezi bine si armătura Duhului să fie îmbrăcată. Roagă pe Dumnezeu să vindece rana slăbiciunii care te expune înfrângerii. Tu știi că cine rostește numele Domnului trebuie să se depărteze de fărădelege.
Cu toiagul nu poți tăia capul lui Goliat. Si totuși David, înarmat cu un toiag, a spus că îi va tăia capul lui Goliat înainte de a păși pe câmpul de luptă....
Știi, Dumnezeu e revelație si descoperire, e călăuzire supranaturală. Vino aproape de Duhul Sfânt și lasă susurul lui blând să îți vorbească despre Dumnezeul cel Atotputernic, despre Viteazul care a biruit în lupte, despre Hristos în fața căruia porțile veșnice si-au ridicat capetele.
Duhul Sfânt îți va deschide ochii ca să vezi Golgota biruinței noastre, te va purta spre perdeau din Templu care s-a rupt în două de sus până jos ca tu să poți intra în locul biruinței prin jertfirea lui Hristos.
Duhul Sfânt îți va spune că mijlocește pentru tine, că armele lui sunt întărite si că biruința este deja împlinită în Hristos.
Hai să ne rugăm, să cântăm împreună si ochii noștri să se deschidă prin Duhul Sfânt ca să vezi carele oștirii cerești cum împresoară valea sufletului tău.
Pășește prin credință si spune-i lui Goliat: gata cu gălăgia si amenințările. Azi e ziua când voi fi biruitor.
Dumnezeu să ne ajute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.