După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 26 octombrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Hai să ne rugăm

 

Nu există vreun om credincios care să nu recunoască că ar trebui să se roage mai mult, mai des, mai profund.

Privim cu admirație spre cei care se roagă. Suntem de acord că prin rugăciune am avut cele mai mari biruințe, suntem de acord că atunci când eram plini de tărie duhovnicească aveam o viață de rugăciune aprinsă, dar...
De rugat, ne rugăm. Cumva. Ne rugăm în frânturi, ne rugăm pe la biserică, ne rugăm când ne încolțește vreun necaz, dar toate acestea nu sunt o viață de rugăciune, nu fac din noi un închinător.
De ce merge atât de greu rugăciunea în viața noastră?
Mai întâi din pricina problemelor vieții. Alergăm între serviciu și copii, între facturi și termene limită. Timpul este nemilos și își înfige colții în viața de rugăciune și o tot sfâșie. Nu mai rămâne aproape deloc timp pentru rugăciune.
Mai apoi e neîncrederea. De ce m-ar asculta Dumnezeu? Nu mă ascultă copiii pe care îi cresc, partenerul de viață cu care stau în casă. De ce s-ar uita Dumnezeu la mine?
Mai e și descurajarea. M-am rugat de mai multe ori si Dumnezeu nu a făcut nimic. Problemele sunt tot acolo, iar Dumnezeu tot tace. Cu fiecare rugăciune mi se aprinde iar speranța, ca mai apoi să se frângă. Nu mă mai rog pentru că nu mai suport să fiu iar frânt.
Să nu uităm de renunțare. De ce să mai lupt? Pentru ce sau pentru cine? Aproape nimic nu mi-a ieșit în viață. Fac eu self-uri si zâmbesc altora, dar lăuntrul meu este tot plin de răni.
Îți sună cunoscut?
Adevăratul motiv pentru care trebuie să ne rugăm e că Isus s-a rugat. Nimic mai mult, nimic mai puțin.
Da, Isus s-a rugat. Da, El care a creat stelele, s-a rugat. El care este Domnitorul universului, s-a rugat. El care era însuși Dumnezeu, autorul vieții, s-a rugat. S-a rugat înainte de a dormi. S-a rugat înainte de a mânca. S-a rugat pentru bolnavi. S-a rugat pentru cei descurajați. S-a rugat pentru prietenii Lui. S-a rugat într-o grădină. S-a rugat într-un cimitir. S-a rugat pe o cărare. S-a rugat sub cerul liber. S-a rugat.
Ești solicitat si nu ai timp. Ascultă.
Domnul Isus auzise că Ioan Botezătorul a fost decapitat. A dorit să se retragă cu ucenicii, dar nu a fost cu putință. Mulțimi de oameni l-au găsit și Lui i s-a făcut milă de ei. I-a vindecat, le-a vestit Împărăția lui Dumnezeu până noaptea târziu. Când au flămânzit, a înmulțit pâinile și peștii și i-a hrănit. Ce a făcut după o asemenea zi? "După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage singur la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo." Matei 14:23
Ești mai aglomerat decât a fost Isus?
Știu că ești neîncrezător și te întrebi de ce te-ar asculta Dumnezeu pe tine. Ascultă.
Știi care este adevărul? Diavolul vrea să te țină departe de rugăciune ca să îți ascundă adevărul. Dacă te vei ruga, este cu neputință să nu auzi suspinele Duhului Sfânt care mijlocește pentru tine, este imposibil să nu primești căldura dragostei lui Dumnezeu care este turnată prin Duhul Sfânt în inimă. Dacă te vei ruga, mintea va flămânzi după Biblie și citind-o, ochii inimii se vor deschide ca să vezi dragostea fără de egal a Tatălui tău ceresc pentru tine.
Știu că ești dezamăgit de oameni și de modul cum decurge viața ta. Ascultă.
Dacă te vei ruga vei înțelege că ești în război cu diavolul, că oamenii pot fi folosiți de cel rău împotriva ta, că mulți sunt orbiți și nu știu ce fac, că de fapt nu au ceva anume cu tine, ci ei sunt tulburați si mânați de valul păcatului. Tu nu ești în război cu carnea si sângele, adică omul, ci cu puterile întunericului.
Înțelege un lucru: diavolul se teme de ceea ce Dumnezeu a început să facă prin tine si a înghesuit necazuri, greutăți, tot soiul de bariere care să te facă să renunți. De fapt toată această avalanșă de probleme care s-a prăvălit peste tine, este un indicator al faptului că planul lui Dumnezeu funcționează și că destinul tău se împlinește. Dacă încetezi să te rog tu nu vei putea citi corect indicatorul necazurilor si îl vei interpreta ca o părăsire din partea lui Dumnezeu.
Mai mult decât atât. Știu că ești obosit și că viața te-a întins la maxim, dar ascultă.
Când ucenicii se necăjeau cu vâslirea si au ajuns epuizați și mai apoi descurajați, Isus a coborât de pe muntele unde se rugase si a mers pe ape, revigorat si plin de putere. Rugăciunea nu este pierdere de timp, rugăciunea nu îți ia din timpul de odihnă, ci îți dă odihnă. Rugăciunea aduce soluții unice, uluitoare la problemele vieții, deschide căi noi, aduce rezolvări neașteptate.
Oamenii nu îți vorbesc, dar Dumnezeu este gata să stea de vorbă cu tine. El este gata să te ajute să înțelegi situația prin care treci. El are pregătit pentru tine tărie, resurse, soluții, izbăviri la care nici nu te gândești.
Si nu uita că uneori rugăciunea te ajută să înțelegi și ceea ce nu trebuie să ai, ceea ce este dăunător să îți dorești, ceea ce pare frumos pe dinafară, dar este stricat pe dinlăuntru. Uneori refuzare unor dorințe nu este rugăciune neascultată, ci dimpotrivă.
Nu contează ce spun eu sau alții la acest început de săptămână, ci ceea ce spune El. Hai să auzim: "De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide." Luca 11:9
Hai să ne rugăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.