După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 19 septembrie 2020

Niles, Illinois: Autoritățile renunță la toate acuzațiile împotriva pastorului român Daniel Chiu

 

Municipalitatea orașului Niles, Illinois, a renunțat la toate cele patru citații de „tulburare a liniștii publice” împotriva pastorului Daniel Chiu de la biserica română Logos Baptist Ministries. Pastorul Chiu a primit 800$ amendă pentru organizarea unor slujbe religioase pașnice, în siguranță, dimineața și seara, timp de două duminici consecutive în perioada de închidere totală și abuzivă a statului Illinois pe fondul pandemiei de coronavirus.

Liberty Counsel reprezintă Logos Baptist Ministries și Biserica Penticostală Română Elim și va depune o petiție la Curtea Supremă pentru revizuirea cazului împotriva Guvernatorului statului Illinois, J.B. Pritzker, pentru ordinele sale neconstituționale care discriminează bisericile.

În timp ce Guv. Pritzker a renunțat la TOATE restricțiile impuse bisericilor atunci când a fost somat să dea socoteală Curții Supreme, Înalta Curte a decis că guvernatorul nu a reușit să demonstreze în mod absolut clar că nu va reveni la ordinul executiv anterior.

Luna aceasta, avocatul Liberty Counsel va depune o petiție la Curtea Supremă pentru a se revizui complet cazul, având în vedere că Guv. Pritzker  intenționează să revină la ordinele sale restrictive.

Fondatorul și Președintele Liberty Counsel, Mat Staver, a declarat: „Este dincolo de orice imaginație că un pastor ar fi acuzat de „tulburarea liniștii publice” pentru desfășurarea pașnică și în siguranță a unei slujbe bisericești. Gândiți-vă la asta – un pastor care a supraviețuit României comuniste este acuzat de „tulburarea liniștii publice” pentru că a organizat o slujbă religioasă în America – Tărâmul Libertății. Este rușinos. Represiunea împotriva Bisericii sub comunism a eșuat și nu va avea succes aici, în America”.

În luna mai, Biserica Penticostală Română Elim (Chicago), condusă de pastorul Cristian Ionescu, și Biserica Baptistă Română Logos Baptist Ministries (Niles) au dat în judecată guvernatorul statului Illinois pentru discriminarea bisericilor și declararea lor ca fiind „neesențiale” societății în timpul în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce farmaciile de marijuana, magazinele de băuturi alcoolice, supermarketurile și clinicile de avort din stat operau nestingherite. Cazul a ajuns în regim de urgență la Curtea Supremă și cu câteva ore înainte ca oficialii statului să răspundă în fața Curții Supreme, Guv. Pritzker a renunțat la ordinele executive abuzive de restricții din Illinois.

Citește și Oficial: Biserici Românești din Chicago dau în judecată Guv. statului Illinois pentru discriminare

Cazul celor două biserici române a căpătat atenția internațională, fiind un reper în lupta pentru păstrarea și promovarea libertății religioase în Statele Unite.

Tribuna.US

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.