După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 22 iunie 2020

Șapte motive pentru care să spui mulțumesc tatălui tău


Oamenii de știință au început să verifice un lucru pe care mulți dintre noi îl știam de prea mult timp: majoritatea taților fac o diferență pozitivă în viețile copiilor lor.

Copiii care cresc cu un tată prezent în viața lor și implicat în viața lor sunt mai puțin predispuși să renunțe la școală sau să ajungă în temniță. Atunci când un tată are o relația apropiată cu copiii săi, aceștia tind să aibă un coeficient de inteligență mai ridicat, să aibă mai puține probleme psihologice, să evite comportamentele cu risc ridicat (cum ar fi sexul la vârsta fragedă) și vor crește să devină oameni cu slujbe bine plătite și relații sănătoase.

Tații joacă de asemenea un rol cheie în viața de credință a copiilor lor.

Conform unui studiu detaliat condus acum câteva decade în urmă, frecventarea unei biserici de către un tată are un impact mai mare în ceea ce privește modul cum copiii vor frecventa biserica pe viitor, mult mai diferit de nivelul de frecventare al bisericii din partea mamei. Acest studiu a dezvăluit faptul că dacă un tată nu merge la biserică, indiferent cât de credincioasă este soția lui în frecventarea bisericii, doar un copil din 50 va deveni un închinător regulat la o biserică.

Pe de altă parte, dacă un tată merge la biserică în mod regulat, indiferent de practica mamei, între două treimi și trei sferturi dintre copii vor deveni persoane ce frecventează biserica (regulat sau neregulat). Chiar dacă un tată merge neregulat la biserică, indiferent de nivelul de frecventare al soției lui, între o jumătate și două treimi dintre copiii unor astfel de familii vor veni la biserică, cel puțin ocazional, în calitate de adulți.

Aprecierea tatălui tău
Problema e că tații nu aud prea adesea cât de importanți sunt ei față de copiii lor. În schimb, programele TV și filmele îi descriu pe tați drept excedentari sau chiar niște idioți care își dau importanță. Campaniile de publicitate îi acuză de felul cum cârpesc ei creșterea copiilor, mai ales a odraslelor lor. Și chiar predicile din Ziua Tatălui (se sărbătorește în America în a 3 a duminică din iunie, în România s-a introdus recent și se sărbătorește pe 9 mai, după ziua femeii) sunt cu titluri de genul ”Fiți bărbați!”, care îi mustră că nu s-au ridicat la măsura standardului biblic de a fi ”un tată bun”.

Există un grup care susține paternitatea și ridică semnale de conștientizare că tatăl dintr-o familie contează, poartă numele Fatherhood CoMission. Acest grup are o campanie de onorare a tatălui tău la nivel național în Statele Unite ale Americii, care nu este altceva decât un efort colectiv de a încuraja pe fiecare creștin să-și onoreze tatăl, chiar dacă acesta nu este implicat în viața lor.

Și chiar dacă nu mai este în viață.

Una din cheile principale ale onorării tatălui tău este să îi oferi recunoștință, fie public, sau privat. Doi membrii din cadrul conducerii acestui grup, Fatherhood CoMission, Dr. Clarence Shuler și Jeff Kemp sugerează șapte motive pentru care ar trebui să spui mulțumesc tatălui tău de Ziua Tatălui (și nu numai):

1. Este o poruncă biblică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.