După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 5 aprilie 2020

Fedor Covaci 🔴 Ziua în care Dumnezeu a plans...


„Cand S-a apropiat Isus de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea... Luca 19:41“

Daca suntem atenti cu contextul istoric al intrarii lui Isus în Jerusalim vom observa ca Matei si Marcu leaga evenimentul de alte doua evenimente importante prin care descifram de fapt diagnosticul spiritual al natiunii.

Pe langa faptul ca aflam pusul nivelului spiritual vom întelege ce a vrut de fapt Mantuitorul sa transmita prin implicarea Lui directa si în aceste doua evenimente.
Este vorba despre curatarea Templului si despre blestemarea smochinului.

• Curatarea Templului: prin curatarea templului Isus a aratat ca ei nu cunosteau functia templului.
Au schimbat functia adevarata a templului care era destinat sa fie o casa de rugaciune, într-o piata a tranzactiilor. Preotii cu sprijinul poporului au ajuns sa fie corupti, pangariti, fara nici o etica a slujirii si lipsiti de orice integritate.

• Blestemarea smochinului: scoate la suprafata o alta lacuna spirituala mare si anume. Poporul era fara viata spirituala si fara rod spiritual ci au ramas cu un ritual sec, mecanic de o rutina obositoare. Si marea problema era ca ei se ascundeau dupa aceasta perdea a spiritualitatii si îsi ameteau constiinta ca sunt bine înaintea Domnului atata timp cat preotii nu zic nimic. Pe fondul acestei realitati spirituale decadente a întrat Isus în Jerusalim.

Totusi într-un asemenea climat corupt Cristos împlineste profetia din Zaharia care era cu privire la El. Dar mai observam ceva, nu numai atat El nu putea fi detasat de nevoia disperata a restauararii sufletesti si duhovnicesti ai natiunii Sale din care se tragea dupa trup.

Doua idei doresc sa subliniez din care doresc sa învatam doua lectii practice.

În primul rand pentru Isus era:
1. Momentul compasiunii.“Isus a plans“...
El devine vulnerabil aici si are sentimente care arata ca Lui îi pasa pentru sufletele pierdute. Acum prin exteriorizarea compasiunii Isus seamana cu Pavel din Rom.9:1-3. Aici Isus apare în frumusetea umanitatii Sale si vedem ca El iubeste lumea întreaga dar are si sentimente patriotice. Iubeste pe ai Sai si-i iubeste pana la capat.

În al doilea rand pentru Isus era:
2. Momentul cunoasterii Lui. „O daca ai fi cunoscut si tu, macar în aceasta zi lucrurile care puteau sa ti dea pacea“!

Au irossit ultima sansa cu care au fost binecuvantati de a-L cunoaste în adevarata Sa identitate. Social si politic erau sub dominatia aspra romana, spiritual nu aveau pacea interioara si mistica pentru ca Dumnezeu nu le mai vorbise de 430 de ani!. Aproape un jumatate de mileniu fara nici o relatie sau descoperire din partea lui Dumnezeu!

Dar nu numai atat, Dumnezeu trimite pe Ioan Botezatorul sa-I pregateasca calea si cel mare proroc nascut din femeie, moare decapitatat pe fondul unui dans senzual si a preferintei unei femei curve!

Si pentru ca sa fie mai dramatic peisajul Dumnezeu trimite singurul Sau Fiu si El este rastignit între doi talhari pe lemnul blestemat.

O ce sansa uriasa a irosit poporul evreu...au avut oportunitate mareata sa-L primeasca si sa fie restaurati ca tara si popor si puteau sa fie reabilitati sufleteste si duhovniceste... dar nu au vrut.

Oare ce vei face tu si eu...?
Acum si aici în mijlocul acestui focar, acest cuptor infernal al încercarii?
Acum alege singura alternativa viabila. Zavorul usii tale este în interior la tine........în mijlocul acestei pandemii si a acestui flagel care a lovit pe neasteptate întreg pamantul întelept este sa-I deschis usa....pentru ca El nu va forta usa inimii tale niciodata.

El sta la usa si bate...

Te las singur cu o meditatie:
Paradoxal si buimacitor la intrarea lui Isus în Jerusalim strazile erau pline cu oameni etuziasmati, Jerusalimul de asemenea era tixit de oameni...

Astazi ce schimbare radicala de decor...azi la sarbatoarea intrarii lui Isus în cetate strazile sunt complet goale si capitalele mari de pe întreg pamantul sunt pustii si arata ca niste planete nelocuite si parasite....

Isus de data asta a ales altfel sa viziteze omenirea.... atunci a plans El plin compasiune ....
...acum plange omenirea îngrozita desi are de toate numai ce este atat de indispensabil nu are ...
Nu are pe Fiul...


O zi de cercetare are oricine
O zi de întâlnire cu Isus,
Cum te găsește prietene pe tine?
Notat în Carte, în Carte acolo sus?
Te-ai întrebat sau te-ai gândit vreodată:
Unde ți-e viața, anii ce-au trecut?
Ți-a fost Isus : Prieten, ți-a fost Frate?
Sau a rămas doar un Necunoscut?
Mai mult de-atât, ce jertfă de iubire?
Și cui i-ar da mai mult de-atât prin gând?
Un fiu pierdut s-amâne în neștire
Și-un Dumnezeu, să cheme lăcrimând?
O, vino azi, când încă sunt aproape,
Când încă pot Mântuitor să-ți fiu.
Nu amâna! Te-ntoarce, vino astăzi!
Căci mâine poate va fi prea târziu!

(Costacche Ioanid 1912- 1987)

Cu compasiune.
Fedor C.
Bethlehem Graz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.