joi, 9 ianuarie 2020

Florin Ianovici 🔴 Nu vei fi niciodată suficient de pregătit


Nesiguranța e un sentiment comun oamenilor. Deseori ezităm pentru că nu ne simțim pregătiți.

Întrebați-l pe Moise dacă era pregătit pentru sarcina dată de Dumnezeu. Avea atâtea argumente: ei nu mă vor crede. E și firesc ca ei să nu te creadă, când nici tu nu crezi în tine: am vorbirea greoaie...

Ghedeon nu vede nicio resursă: cu ce să izbăvesc pe Israel? Nu am averea, nu am puterea, nu am autoritatea care se cere pentru o asemenea slujbă.

Noi toți facem aceeași greșeală, crezând că vom fi vreodată pregătiți. Aș vrea să te ajut să îți eliberezi sufletul de această povară, spunându-ți: nimeni, dar absolut nimeni, nu este pregătit pentru ceea ce Dumnezeu ne cere.

Oamenii când stau în fața vieții, indiferent de vârstă, pregătire, resurse, au sentimentul că sunt nepregătiți. Când însă privesc în trecutul lor și își amintesc de biruințele avute, au tendința de a se da mari și de a se lăuda în fața altora, mințindu-i, cât de pregătiți erau ei. E felul omului de a fi.

Tu să nu fi așa.

Când Avraam, Moise, Iosua, David, Ghedeon, ucenicii au fost chemați de Dumnezeu să facă ceea ce dorea Dumnezeu, ei și-au cunoscut neputința, au avut nesiguranță, dar au înțeles un adevăr pe care au putut construi, care le-a dat curajul să meargă înainte: Eu, zice Domnul, sunt cu voi.

Eu sunt cu voi în toate zilele este singurul adevăr care nu se va clătina niciodată. Ce sunt eu, ce ești tu? Suntem oameni slabi, nepregătiți, temători. Puterea mea nu este ce sunt eu, ci puterea mea este dată de faptul că El este cu mine.

Și dacă încă nu știi, sau ai uitat: El este Atotputernic.

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.