După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 august 2019

Decizie crucială pentru transgenderi în SUA. Ce a cerut Trump Curții Supreme

Casa Albă a cerut Curţii Supreme să legalizeze posibilitatea de a concedia transgenderii, decizie care a dezlănţuit furia comunităţii LGBT.

Administraţia se bazează  pe faptul că legile SUA privind drepturile civile nu îi protejează pe transgenderi. Departamentul de Justiţie reţine în fapt că Titlul VII din legea  Drepturilor Civile apără salariaţii doar de discriminările pe baza sexului biologic.

„Titlul VII nu interzice discriminările împotriva  transgenderilor pe baza statutului lor”, se arată în documentaţia dintr-un caz asupra căruia Curtea Supremă este chemată să se exprime:  O femeie a fost concediată în timpul tranziţiei sale de la un sex la altul. Aimee Stephens a fost angajată când era bărbat şi a fost concediată când a anunţat că devine femeie.

Diversele organizaţii  care apără drepturile gay fac scandal: ”Principiul egalităţii e simplu şi firesc. Este un abuz că guvernul încearcă să limiteze normele anti-discriminare”, a spus Chris Geidner de la asociaţia Justice Collaborative.

Chase Strangio, avocat pentru drepturi civile la „American Civil Liberties”, care o reprezintă pe Stephens în tribunal, avertizează: ”Persoanele nu-şi dau seama că mizele nu sunt doar pentru trans şi Lgbt, dar şi pentru orice altă persoană care se dezice de stereotipuri sexuale: femei care doresc să poarte pantaloni la muncă, bărbaţi care doresc mai multă responsabilitate în îngrijirea copiilor. Şi aceste drepturi sunt în pericol şi chiar împortriva tezelor avansate de administraţia Trump”, titrează Quotidiano.

Dar administraţia Trump merge înainte şi contează pe Curtea Supremă în majoritate conservatoare pentru a „revedea” anumite sentinţe istorice, de la avort până la drepturile gay-lor.  Este o poziţie opusă  guvernului Obama care a interpretat Drepturile Civile ca  pe un instrument de apărare a transgenderilor.

Pe 8 octombrie cei în măsură vor studia cazul Stephens, cea care a început să lucreze pentru o societate de pompe funebre în 2007 ca bărbatşi acum a anunţat partronatul despre tranziţia sa către femeie… urmând concedierea.  În ceea ce-l priveşte pe Trump reamintim că i-a luat în colimator din 2017 pe transgenderi anunţând interzicerea angajării în armată a acestora, inversând din nou politicile lui Obama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.