După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 2 mai 2019

Templul Satanic dă în judecată orașul care nu-i mai permite să ridice un monument al diavolului

Controversata  organizație Templul Satanic, care în SUA are statut de cult, a dat în judecată un oraș din Minnesota pentru că i-a retras permisiunea privind ridicarea unui monument dedicat diavolului.
 
Co-fondatorul grupului activist din Salem, Malcolm Jarry, a spus că, în timp ce oamenii au dreptul de a protesta împotriva monumentului care urma să se ridice în orașul Belle Plaine, acest lucru nu poate duce la încălcarea drepturilor civile ale organizației.
 
„După cum știți bine, nu puteți decide să ne reduceți la tăcere doar pentru că nu vă place ceva”, a declarat Bruce Fein, avocat din Washington DC, reprezentând Templul, pentru Star Tribune.

Acest scandal isi are rădăcinile din urma cu doi ani, când în Belle Plaine a izbucnit o dezbatere aprinsă asupra simbolurilor religioase în locurile publice, după ce o statuie a unui soldat care se ruga peste un mormânt marcat cu o cruce a fostă plasată într-un parc al veteranilor.

Templul Satanic a susținut că monumentul a încălcat separarea bisericii și a statului și a cerut să-și ridice propria statuie într-un „forum public”. Statuia propusă este un cub negru, inscripționat cu o pentagramă inversată, în vârful căruia se află o cască răsturnată.

Orașul a aprobat inițial cererea - care ar fi permis ridicarea primului monument satanist pe o proprietate publică din SUA. Dar a decis apoi să retragă aprobarea pentru sataniști. Dar și să scoată din parc monumentul închinat soldatului după plângerile venite din ambele tabere.

În anul 2015, Templul s-a amestecat în disputa privitoare la Monumentul dedicat celor Zece Porunci așezat în incinta sediului parlamentului statal din Oklahoma, pretinzând să i se permită ridicarea chiar lângă monument a unei statui închinate lui Bafomet, sub același pretext al neutralității și tratamentului egal pe care autoritatea de stat trebuie să o acorde cultelor.

În cele din urmă, monumentul celor Zece Porunci a fost îndepărtat după ce Curtea Supremă din Oklahoma a decis că amplasarea lui în incinta Parlamentului violează Constituția SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.