După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 ianuarie 2019

Barnevernetul provoacă scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Consulul polonez la Oslo, acuzat că a ajutat familiile ai căror copii au fost PRELUAȚI de autoritățile norvegiene

Autoritățile norvegiene au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. Diplomatul are la dispoziție trei săptămâni pentru a părăsi Norvegia.

„Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l recheme pe consulul polonez”, a declarat luni pentru AFP Per Bardalen Wiggen, purtător de cuvânt al instituției, informează Agerpres.

Aceasta „are legătură cu comportamentul său într-un anumit număr de afaceri consulare, mai ales față de funcționari, care nu este compatibil cu rolul său de diplomat”, a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a oferi alte precizări. 

Conform  presei norvegiene, consulul Slawomir Kowalski era foarte implicat în dosarele unor copii luați din familiile lor pentru că ar fi fost supuși abuzurilor. Serviciile sociale norvegiene,  Barnevernet, sunt în mod regulat criticate în țară și în străinătate pentru o practică în materie considerată intransigentă și care afectează deseori familii străine.

Kowalski este cunoscut pentru conflictele sale repetate cu serviciul de protecție a copilului Barnevernet din Norvegia, pe seama drepturilor copiilor polonezi, scrie agenția poloneză PAP.

Conform sursei citate, diplomatul polonez a ajutat 150 de familii poloneze care s-au confruntat cu pierderea custodiei copiilor lor în Norvegia, în baza deciziilor emise de Barnevernet.

În 2016, Kowalski a fost numit „Consulul Anului” de către ministerul de externe de la Varșovia pentru "o acțiune adecvată și o colaborare utilă" cu autoritățile norvegiene "în cazurile unor cetățeni polonezi minori aflați în  custodia serviciilor de asistență norvegiene".

La finele anului trecut, Polonia a acordat azil unei femei norvegiene care se teme că serviciile sociale din țara sa i-ar putea lua copilul.

Silje Garmo a sosit în Polonia împreună cu fiica ei, Eira, în vârstă de patru luni, în mai 2017, după ce a fost avertizată de prieteni că, cel mai probabil, copilul îi va fi luat de cei de la Barnevernet.

Serviciul de  protecția a copilului din Norvegia, devenit cunoscut și în România în urma cazurilor familiilor Bodnariu și Nan, după ce copiii le-au fost luați, abuziv.  Barnevenet a acuzat-o pe norvegiana Garmo de suprasolicitare și oboseală cronică, motiv suficient pentru ca fetița să ajungă pe mâna lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.