După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 1 decembrie 2018

Povestea bunului samaritean din Bihor. În 13 ani, peste 2000 de persoane au fost îngrijite de Viorel Pașca

Peste 2000 de oameni uitați de familie și de stat și-au găsit un adăpost în casele puse la dispoziție de un bihorean. Viorel Pașca le-a oferit o locuință, mâncare și îngrijire fără să le ceară nimic în schimb. Din 2005 încoace, bunul samaritean le readuce liniștea bolnavilor pentru care spitalele din toată țară nu mai au soluții. O face cu ajutorul donațiilor din care sunt cumpărate alimente și medicamente. Povestea lui, într-un material realizat de Andrada Rește și Gabor Szilagyi.

În fața casei lui Viorel Pașca, din satul bihorean Dumbrava, ambulanța oprește aproape zilnic. Aduce bolnavi pe care spitalele din toată țara nu mai au unde să îi trimită. Unii suferă de hipotermie, alții sunt invalizi sau luptă cu boli incurabile în faze terminale. Toți au un loc în locuințele din satul dintre dealuri.

„90% dintre bolnavi vin de la spitale, ceilalți 10% vin de la primării, poliție. Nu au unde să îi trimită. Sunt cazuri sociale. Atâta timp cât sunt relativi sănătoși pot să doarmă oriunde. Am avut oameni care dormeau sub poduri, în subsoluri de clădiri, în alte părți. Ieri a venit un domn care trăia în pădure. Cât sunt sănătoși se descurcă cumva. Problema apare atunci când îi internează în spital. Foarte mulți cu degerături, mulți cu cancer, imobilizați la pat și atunci la externare cei de la spital nu știu unde să îi trimită, pentru că nu mai pot să să îi trimită sub pod sau în pădure”, povestește Viorel Pașca.
De mai bine de 13 ani "bunul samariten" din Bihor le oferă adăpost și îi îngrijește pe cei lăsați de familie și de stat fără nici o altă speranță. Totul a început după ce a aflat de la televizor că în țară au murit doi oameni din cauza gerului.
„Atunci am realizat că eu am două camere goale, cu care nu știam ce să fac și am zis că ar fi o idee bună să iau bolnavi care nu au unde să stea pe străzi, să îi pun în cele două camere goale și dacă le-aș da mâncare problemele lor s-ar rezolva. Așa că m-am dus la spitalul județean din Oradea și am adus primii bolnavi la Dumbrava."

După un timp, alți pacienți au fost trimiși la Dumbrava și camerele s-au umplut. Decizia de a se extinde a venit după o vizită pe care un arădean i-a făcut-o lui Viorel Pașca.
Continuarea pe www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.