După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 decembrie 2018

Iran: Intensificare a arestărilor creștinilor, deosebit de severă în acest Crăciun

Guvernul încearcă să intimideze iranienii interesați de creștinism, spun analiștii
Arestările creștinilor în Iran sunt, de obicei, în creștere în apropierea Crăciunului, dar anul acesta au fost deosebit de severe. În ultima lună, mai mult de 150 de creștini au fost reținuți în întreaga țară, oficial musulmană Shia, iar arestările sunt de așteptat să continue.
„Actuala situație a fost descrisă ca fiind fără precedent”, a declarat Miles Windsor, directorul de susținere și dezvoltare din cadrul Middle East Concern (MEC). „Se constată un număr foarte mare de arestări și detenții”.
O intensificare a arestărilor este așteptată în jurul Crăciunului, a spus Windsor, când mulți iranieni sunt atrași de creștinism, guvernul încercând să le descurajeze interesul prin intimidare.
„Recent, se pare că există cu siguranță o campanie coordonată și determinată de a decima comunitatea creștină și de răspândi teama și intimidarea”.
Potrivit MEC, anul acesta situația a fost deosebit de gravă. Unii analiști speculează că instituțiile de securitate, temându-se de reducerea de fonduri, încearcă să-și demonstreze eficacitatea și să justifice fondurile primite de la guvern, arătând câți creștini pot aresta.
Printre aceștia sunt Amir Taleipour (39 de ani) și soția lui, Mahnaz Harati (36 de ani), care au fost arestați în prezența fiicei lor de 7 ani de către agenții de securitate care le-au luat casa cu asalt în Mashhad, în nord-estul Iranului, pe 6 decembrie. Cuplului nu i-a permis să comunice cu membrii familiei sau să aibă acces la asistență juridică, potrivit MEC. Membrii familiei au grijă de fiica lor în timp ce cuplul se află în detenție.
Constituția Iranului face Islamul Shia religia oficială, dar recunoaște și Zoroastrianismul, Iudaismul și Creștinismul ca minorități religioase oficiale. Statuează că toate legile și reglementările trebuie bazate pe „criterii islamice” și pe interpretarea oficială a Sharia (legea islamică).
Codul penal impune pedeapsa cu moartea pentru „prozelitism” și pentru tentativele non-musulmanilor de a converti musulmani, precum și pentru moharebeh („vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu) și sabb al-nabi (insultarea profetului Muhammad”), potrivit celui mai recent raport al Departamentului de Stat American pe tema Libertății Religioase Internaționale din 2017.
Continuarea pe www.tribuna.us

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.