După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 30 octombrie 2018

Samy Tuțac 🔴 Scoateți-o afară ca să fie arsă...

Există în cartea Geneza capitolul 38 o narațiune interesantă a cărei eroi principali sunt Iuda, fiul lui Iacov și Tamar, nora sa. Este genul acela de text biblic care descrie "fapte de o rușine întunecată", despre care unii spun că trebuie citite în privat și cu lumina stinsă.

Sigur, când citești asemenea istorisiri ești intrigat de ceea ce pot face unii oameni din "poporul lui Dumnezeu". Dar îți atrag atenția că din cauza păcatului oricine poate face așa ceva, inclusiv tu. Cel mai mult m-a intrigat scena aceasta: "După trei luni, lui Iuda i s-a spus: Nora ta, Tamar, s-a prostituat și chiar a rămas însărcinată în urma desfrânării ei. Scoateți-o afară ca să fie arsă, a spus Iuda" (Geneza‬ ‭38:24‬).

Ce face Iuda când aude că ușuratica Tamar i-a cam pătat onoarea? Exact ce fac toți ipocriții religioși. Fără să cerceteze dacă ceea ce se aude este real sau nu, dă verdictul: "să fie arsă!" Pentru necunoscători, Tamar se prostituase chiar cu el, ultramoralistul Iuda. Pus în fața faptului împlinit, Iuda a făcut ceea ce fac toți ipocriții religioși, a dat-o la întors. "Eu sunt mai vinovat decât ea", spune Iuda. Îmi pare rău. Nimic despre "arderea pe rug", nimic despre expunerea publică. Doar îi pare rău, dar pentru ce? Pentru că a fost prins cu ipocrizia.

Privim, adesea neputincioși, la doza de impostură a unor oameni, specialiști în scoaterea paiului din ochii altora, în timp ce bârna din ochii lor produce răni greu de vindecat. Oare ce putem face în fața imposturii, a nedreptății și a minciunii? Să scoatem la iveală aceste mizerii și desigur, să credem și să acceptăm că adevărul și dreptatea vor învinge. Nu întotdeauna acum, dar cu siguranță "atunci".

Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.