joi, 25 octombrie 2018

Premierul Australiei, socialistul Andrew Barr, vrea să ia dreptul școlilor confesionale de a selecta profesorii și personalul în baza specificului școlii

Premierul Australiei, socialistul Andrew Barr vrea sa ia dreptul scolilor confesionale de a selecta profesorii si personalul in baza specificului scolii.

Acesta a pregatit un model de lege impotriva discriminarii studentilor si profesorilor pe baza sexualitatii, genului, rasei, sarcinii 9 in cazul femeilor) sau a caracteristicilor intersexuale .

Măsura dlui Barr urmează recomandările scoase din raportul Ruddock a libertăților religioase, care a recomandat introducerea unei scutiri pentru școlile religioase în anumite legi de discriminare ale statelor și teritoriilor din legislația Commonwealth-ului.
However, ACT Opposition leader Alistair Coe said there was a non-government sector for a reason.
"We want to see what legislation the government is proposing, we want to make sure it doesn't put unreasonable restrictions on schools and to allow faith schools to still be faith-based schools. It is a matter of getting the balance right but I think we can get a reasonable approach," he said.
Liderul de opoziție Alistair Coe a spus că acest sector a fost unul neguvernamental pentru un motiv.
"Vrem să vedem ce legislație propune guvernul, vrem să ne asigurăm că nu pune restricții nerezonabile asupra școlilor și să permită școlilor confesionale să rămână în continuare școlile bazate pe credință. Este o chestiune de a obține echilibrul drept, dar eu cred că putem obține o abordare rezonabilă ", a spus el.

via Luciano di Melbourne


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.