vineri, 13 iulie 2018

Nebunia transgender: O profesoară «de gen neutru» le cere elevilor să nu se refere la ea folosind pronumele «el» sau «ea»

O profesoară de clasa a 5-a din Florida a trimis scrisori acasă prin elevi cerând să se facă referire la dumneaei cu pronume de gen neutru, ceea ce a stârnind vâlvă printre părinți.
Chloe Bressack – o profesoară de matematică și știință de la Școala Primară Canopy Oaks din Tallahassee – a recunoscut că va necesita „ceva practică până când va deveni ceva natural”, afirmă ea în scrisoare, „dar elevii se obișnuiesc repede”.
Titlul meu e Mx.(pronunțat Mix). Pronumele mele sunt ei, lor în loc de el, lui, ea, ei” se spune în scrisoarea intitulată Despre Mx. Bressack.
O copie a scrisorii a fost ulterior postată într-un grup privat de Facebook, denumit Tally Moms Stay Connected, unde anumiți părinți s-au opus puternic cererii. Alții în schimb au fost în favoarea sa, relatează Tallahassee Democrat.
Bressack a spus că prima sa prioritate este ca elevii să se simtă confortabil în clasă, beneficiind de asemenea de „un spațiu în care pot fi ei înșiși în timp ce învață.
Scrisoarea introductivă a menționat și unele detalii personale, inclusiv culoarea (roșu), animalul (girafă) și bomboana (Skittles acre) preferate.
Directorul școlii, Paul Lambert, a declarat că susține cererea lui Bressack.
Susținem preferința sa privind cum dorește să fie apelată, cu siguranță”, a declarat Lambert pentru Tallahassee Democrat.
Cred că adeseori se concluzionează că este prezentă o agendă aici, datorită preferinței sale – vă pot asigura că pe agenda ei este doar să predea matematică și știință la cel mai înalt nivel de care este capabilă.
Bressack se adresează de asemenea elevilor cu pronumele lor de preferință, a zis superintendentul Rocky Hanna.

Potrivit directorului Lambert, profesoara se adresează elevilor cu pronumele el, ea, lui și ei. Profesoara de asemenea utilizează formulele domnule sau doamnă când le răspunde elevilor”, a zis Hanna.
Ca o preferință personală, totuși, profesoara preferă pur și simplu să fie apelată în termeni de gen neutru”, a adăugat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.