După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 31 octombrie 2017

Emanuel Dejeu 🔴 Țară, țară, vrem reformatori!

31 Octombrie 1517
Zi ce ramane in constiinta crestinatatii ca o zi de cotitura in tot ceea ce a insemnat norma de credinta pentru intreg batranul continent si nu doar. Intr.o perioada de o jumatate de secol se slefuieste si ulterior se rafineaza ceea ce noi numim azi teologia reformei. Cred ca miscarea evanghelica s-a pozitionat bine in spatiul public; conferinte, mese rotunde, dezbateri, predici, toate cu trimitere spre istorie. Spre istoria lor. Ba chiar si facebook-ul se umple de avataruri ce ne ajuta sa nu ne uitam istoria. Dar asta este tot? Peste 50 ani sau peste 100 cand se vor sarbatori 600 ani (nu noi, ci stranepotii nostri - asta cu permisiune de la Domnul si Stapanul) vom vorbi din nou? Ne vom reaminti oare? Vor mai fi urmasi ai reformei?
Ei, cei ce au trait acu 500 ani, sa intelegem bine, au iesit din matca, din matrita. Ajutati de constiinta, de timpurile alea, de biserica ce devenea tot mai avara, de un sistem tot mai intepenit si gripat, corupt, uneori si de politica, reformatorii au fost oameni ce au facut o diferenta, au fost luptatori pt ideile lor, au mers impotriva curentului, iesiti din zonele lor de confort, reformatorii au fost oameni la dispozitia lui Dumnezeu, cu plusurile si minusurile lor.
Dar azi? Azi, unde suntem? Ce se intampla cu noi? Nu avem ce reforma? Vedeti, ne este asa de la 'ndemana sa ne pozitionam langa ce a facut Domnul "ieri", langa lucrarea de altadat'. Dar azi? Azi suntem bine. Astazi avem agende, planificari, obligatii, Azi suntem noi cu ale noastre si Domnul cu ale lui...

Va mai aduceti aminte de jocul jucat in curtea scolii, " tara, tara, vrem ostasi..." Il jucam intens. Si la intrebarea "pe cine?" de obicei era chemata cea mai firava colega dintre noi. Dar uneori zidul se rupea in ciuda fortei cu care era lovit.
Cine mai loveste azi zidul secularismului, al paganismului, al religiilor false, al imoralitatii degradante? Cine? Cine ne mai trezeste din letargia si apatia ce ne stafideste si ne usuca, ne lasa fara vlaga adunarile?

Ne plac reformatorii "atunci", cei de azi nu ne mai plac. Nu asa se fac lucrurile, nu asa trebuia pusa problema, etc.
Daca Luther ar fi fost " politically correct" azi n-am fi avut ce sarbatori. Nici conferinte, nici mesaje nici avataruri modificate.
Tara, tara, vrem reformatori. Pe cine?

Pastor,
Emanuel Dejeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.