După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 7 ianuarie 2016

Ovidiu Petric – De ce să nu sărbătoreşti "Sfântul Ion"

1. Un primul rând ziua Sfantului Ion a fost suprapusa zilei ținută in cinstea unei zeitați romane numita "Ianus". Zeul Ianus era sărbătorit la începutul anului - de fapt de la el vine si numele lunii Ianuarie - inaintea idolului acestuia se serbau noile  începuturi intre pagani. Ianus - zeul noilor începuturi -

2. In al doilea rând, oamenii de pe vremuri care au fost increstinati forțat de către împărații vremii, au vrut sa-si păstreze obiceiurile - printre care si aceata închinare idolatra - liderii religiosi au rezolvat problema sa nu se supere poporul - soluția a fost doar schimbarea denumirii - inima oamenilor idolatrii a rămas aceeasi, orientata spre ospat, îmbuibare, betii, petreceri, dezmăț.

3. In al treilea rând, se pune întrebarea daca oamenii ce sărbătoresc pe "Sfântul Ion" au vreo idee legată de cine a fost acest "Ion". Ar fi interesant un sondaj de opinie.
Da, Ioan, este apostolul caruia Dumnezeu i-a acordat privilegiul de a scrie enorm in Noul Testament inspirat de Duhul Sfant. Apostolul Ioan a scris cinci carti din Noul Testament.
Subiectul central din cărțile lui Ioan este Cristos, Cuvantul - Adevarul.
Ioan scrie pentru a garanta credința enoriasilor încercati si tulburati de ereziile nimicitoare ale vremii. Multe din ele s-ai păstrat si azi.

 Credința este o certitudine. Încrederea urmasilor lui Cristos este o convingere care nu înșeala - este ceva cert, sigur.
Ioan a scris o epistola 1 Ioan in care 60% din verbe sunt la modul indicativ - exprima o certitudine, o credința garantata care nu înșeala. "V-am scris aceste lucruri ca sa știți", "Noi știm", "Voi știți". Apostolul Ioan scrie pentru ca oamenii sa fie siguri de viata vesnica, siguri de mântuire, siguri de iertarea păcatelor,  siguri de Cristosul înviat, siguri de credința lor.

Întrebarea este dacă tu ești sigur de toate acestea. A nu fi sigur de nimic si a te ascunde doar dupa un slogan este o tragedie spirituală.

Azi Cristos iti descoperă adevarul prin ucenicul Sau Ioan ca sa-L poti sărbători pe Cristos, nu pe Sfântul Ion. Cristos a murit pentru tine, nu Ion.

4. In al patrulea rând, la sărbătoarea sfântului Ion oamenii i se închina omului, apostolului Ioan pentru a primi har mantuitor (ceea ce e o erezie nimicitoare). O astfel de practica nu ar fi fost practicată de apostolul Ioan. Nicăieri in Biblie el nu ar fi sugerat măcar ca urmasii lui sa ii aducă onoare, sa il cinstească sau sa i se închine si sa i se roage. 

Te chem sa te lași de astfel de practici pagane si sa iti pui încrederea maximă in Cristosul cel viu care te poate ajuta.
Ovidiu Petric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.