După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 16 decembrie 2013

Pastorul Ionel Tuţac: "Nu pot recunoaşte Biserica Revoluţia"

Plantarea unei noi biserici - voia lui Dumnezeu sau ambitie personala?
 Deoarece mass media a relatat zilele trecute despre initiativa plantarii unei noi biserici in Lugoj, iar numele meu a fost mentionat intr-unul din ziare, ma simt dator sa fac cateva precizari cu privire la asa zisul "scandal" din Biserica Baptista.
 Slujesc ca pastor de 20 de ani si in tot acest timp am fost preocupat de extinderea Imparatiei lui Dumnezeu, motiv pentru care am organizat numeroase evenimente evanghelistice, cel mai important fiind Festivalul Sperantei de la Timisoara (4-6 iulie 2008). In aceasta perioada impreuna cu Biserica Harul din Lugoj am contribuit la plantarea de biserici in localitatile: Hezeris, Lugojel, Boldur, Darova, Ghizela, Paniova, Ohaba Forgaci, Secas. Momentan suntem implicati in alte  2 proiecte: Maguri si Bucura si in 2 localitati din Serbia: Vladimirovat si Satu Nou. Deasemenea Biserica din Lugoj sprijina lucrarea misionara din alte localitati unde existau biserici inainte de Revolutie: Sacosu Mare si Tes. Toate aceste proiecte, insotite de scrierea cartii: Plantarea de biserici, in anul 1993-1994, demonstreza interesul meu pentru plantarea de noi biserici.
In municipiul Lugoj, unde traiesc 41.000 de locuitori, exista 3 biserici baptiste:  Harul, Efrata si Painea vietii, biserici afiliate  Uniunii Baptiste, o biserica baptista independenta, 4 biserici penticostale, 2 biserici adventiste, 1 biserica carismatica, 1 biserica crestina dupa Evanghelie. Lugojul este deasemenea un oras cu numeroase biserici ortodoxe, romano-catolice, greco-catolice, reformate, lutherane si ucrainiene ortodoxe. Am facut toate aceste precizari pentru a intelege fenomenul religios dintr-un oras in care exista respect intre diferitele confesiuni crestine.
In momentul in care pastorul Ovidiu Petric, slujitor baptist in localitatea Susani, a anuntat pe facebook aparitia Bisericii Revolutia, pastorii baptisti din oras ( David Nicola, Teofil Ciortuz, Gigel Olariu, Beniamin Indru si subsemnatul) au ramas surprinsi de cateva lucruri:
1.Cum este posibil ca un coleg de-al lor, dintr-o alta localitate, situata la vreo 30 de kilometri de Lugoj, sa anunte pe retele de socializare plantarea unei biserici fara stirea lor, in orasul in care ei slujesc. Este colegial acest lucru?
2.Cum este posibil ca cineva sa anunte lansarea unei noi biserici fara a depune la birourile Comunitatii teritoriale actele de constituire ale noii biserici? Statutul Uniunii Baptiste prevede cativa pasi care trebuie parcursi, pasi pe care pastorul Petric nu i-a urmat.
3.Cum este posibil sa declari o biserica deschisa  in Lugoj atata timp cat nu ai in echipa de organizare nici un lugojean, ci doar 2 credinciosi baptisti din localitatile Traian Vuia si Susani?
4. Cum este posibil sa sfidezi comitetul Comunitatii Baptiste Timisoara, format din 9 pastori alesi de catre Adunarea Generala, care iti spune ca modul  de infiintare al acestei biserici nu este colegial, biblic si statutar? Potrivit Statutului Uniunii Baptiste din Romania, comitetul Comunitatii avizeaza actele de constituire a unei noi biserici. Sedinta comitetului a avut loc marti, 3 decembrie, iar sfatul acestuia a fost acela de a-l indemna pe pastorul Petric la pocainta.
5.Cum este posibil sa declari ca acum este voia Domnului sa plantezi o Biserica, dupa ce alte 3-4 esecuri anterioare ti-au demonstrat ca este doar ambitia ta personala de a fi pastor in Lugoj. In ultimii 2-3 ani pastorul Petric a mai incercat sa planteze o biserica in Lugoj si de fiecare data a esuat. Oare chiar isi schimba Dumnezeu planurile radical dupa 3-4 esecuri umane lamentabile? Este Dumnezeu confuz si inconsecvent?
6.Cum este posibil sa declari ca Dumnezeu te cheama la o lucrare mai mare cand in localitatea Nevrincea unde pastorului Petric i s-a pus la dispozitie o cladire, nu s-a  intors nimeni la Dumnezeu, iar cladirea este incuiata?
7.Cum este posibil sa declari ca tu esti noul reformator al miscarii baptiste, iar cand esti intrebat de catre comitetul Comunitatii despre lucrarea de la Susani sa spui ca nu vrei sa discuti acest lucru? Daca nu esti credincios in lucrurile mici, vei avea oare succes intr-o lucrare mai mare?
8.Cu ce resurse vei face lucrarea in Lugoj, daca familii din biserica pe care o pastoresti cer sprijin financiar spunand ca nu au ce pune pe masa pentru copiii lor? Este bugetul Bisericii din Susani atat de mare incat sa poata membrii acesteia face naveta la Lugoj pentru a planta o noua biserica si a face o revolutie spirituala in acest oras?
9.Cum este posibil sa denumesti Biserica Revolutia cand exista atatea nume biblice pe care le-ai putea da unei biserici? Nenumarati pastori m-au sunat si mi-au spus ca este un nume total nepotrivit.Oare nu cumva numele asa zisei Biserici exprima o stare sufleteasca de revolta a unui om?
10. Cum este posibil sa consideri ca presa te denigreaza, atata timp cat declaratiile pe care tu le dai starnesc confuzie si iritare? Nu cumva atitudinea presei  fata de tine este identica cu cea pe care tu o ai fata de colegii tai si de bisericile pe care acestia le slujesc?
Da, in calitate de presedinte al Comunitatii Baptiste Timisoara, fiind in acelasi timp si secretar general al Cultului Baptist din Romania, nu pot recunoaste o biserica ce se planteaza in acest mod. Consider ca este doar o ambitie fireasca a unui tanar entuziast, dar lipsit de maturitate, de a fi pastor intr-un oras. Incercarile continue de a dialoga cu un om care are impresia ca toti gresesc si doar el are dreptate, ma determina sa declar ca este obositor sa sfatuiesti un coleg ca Ovidiu Petric, motiv pentru care am acceptat sa raspund in scris la repetatele mesaje pe care site-ul NewsNet Crestin mi le-a trimis pentru a-mi cere punctul de vedere cu privire la incercarea disperata de a planta o noua biserica in Lugoj.
Cu respect,
Ionel Tutac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.