După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Ada Vultur, misionar Wycliffe România, se pregătește să meargă în Madagascar în ianuarie 2014

Ada Vultur este o tânără misionară care s-a alăturat organizației Wycliffe România din 2012.

Insula Madagascar va fi casa mea pentru următorii doi ani. Este a patra insulă de pe Glob, din punct de vedere al mărimii și se află în Oceanul Indian.

 Datorită izolării sale de continente, 80% dintre speciile de plante și de animale sunt endemice, adică nu se găsesc nicăieri altundeva pe pământ. Cu toate că insula este aproape de continentul african, se crede că primii locuitori au venit dinspre Asia, dovada principală fiind limba malgașă, o limbă de origine Malayo-polineziană. Din punct de vedere cultural, malgașii au dobândit caracteristici atât din Asia, cât și din Africa. Madagascarul a fost un regat independent până la sfârșitul sec. XVII, după care a devenit colonie franceză până în 1960. Acum a adoptat un sistem democratic de guvernământ.

Are o populație de 21 milioane locuitori, împărțiți în 18 grupuri etnice care vorbesc limbi diferite. Biblia este tradusă în limba malgașă, limba națională. Lucrarea de traducere a Bibliei s-a extins și în alte grupuri lingvistice, dar mai există 10 grupuri fără nici măcar un verset în limba lor. Studiile arată că 46% dintre oameni știu să citească, dar numărul lor este în declin. Mai puțin de 50% se declară creștini, ceilalți urmând credințele tradiționale.

După patru ani de criză politică, la sfârșitul acestui an au avut loc alegeri prezidențiale și sperăm ca situația politică să se liniștească, în special după al doilea scrutin, din decembrie.

15 ianuarie 2014 este data plecării mele. În primul an este foarte important să învăț limba malgașă și să mă adaptez noii culturi. Voi locui în Antsirabe, unde voi merge la cursuri de malgașă. În al doilea an, mă voi muta în Toliara, unde se află echipa din care voi face parte. Mă voi alătura lor în lucrarea de traducere a Bibliei în limbile care încă au această nevoie.

Rugați-vă pentru mine, să mă apropii în continuu de Dumnezeu, să am înțelepciune pentru deciziile pe care trebuie să le iau și să onorez Împărăția lui Dumnezeu oriunde mă aflu.

Puteți să vă înscrieți la buletinul informațional Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea Adei Vultur și a altor misionari români.

De asemenea vă puteți abona la buletinul săptămânal de rugăciune aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.