După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 11 ianuarie 2021

Samy Tuțac 🔴 Pastorii și preoții să stea în banca lor...

Dezbaterile din aceste zile pe tema vaccinului anti covid au repus pe tapet vechea mantră cu "preoții și pastorii să stea în banca lor, să-și vadă de treaba lor și să nu se bage în ce nu-i priveste". Se tot încearcă acreditarea ideii că preoții și pastorii nu au ce căuta în problemele cetății. Că statul este laic, nu teoctatic și drept urmare "oamenii Bisericii" să-și vadă de "cele sfinte". Am auzit asta în cazul Bodnariu, la referendumul pentru căsătorie, înainte de fiecare sezon de alegeri și acum din nou.

După unii, pastorii trebuie să stea ascunși cu capul în nisip ca struții sau pur și simplu să dispară din problemele cetatii. Sau pastorii trebuie să se uite cum unii oameni fără scrupule își bat joc de popor și să doarmă liniștiți. Unii cred că pastorii trebuie să-și păzească pielea lor, nu turma lui Cristos. Mai ales că uneori oile se aliază cu lupii împotriva păsorului. Nu vreau sa fiu un așa pastor! Imi cunosc slujba și chemarea și știu că voi da socoteală înaintea lui Dumnezeu de ceea ce fac sau nu fac.
Da știu, pastorii care se implică în toate domeniile vieții sunt un pericol public pentru mediocrii care prin minciuni și manipulare distrug națiunea noastră. Pastorii care iau atitudine publică pe temele de interes din societate le strică apele celor care vor și cu slănina în pod și cu sufletul în rai. În plus, abordarea așa zis spirituală a unor creștini inactivi nu este nici biblică, nici practică. Este doar lene, ignoranță și fugă de realitate.
Creștinii sănătoși înțeleg foarte bine că liderii spirituali ai poporului nu se pot sustrage responsabilităților civice pe care le au. Cu siguranța vestirea Evangheliei oamenilor pierduți și maturizarea celor mântuiți sunt prioritare pentru Biserica lui Cristos, dar în același timp responsabilitatea de fi "sarea pământului" și "lumina lumii" nu s-au abrogat. Creștinii și mai ales liderii lor, nu sunt chemați să fie doar niște observatori ipocriți ai mersului societății, ci să se roage și să se implice pentru binele cetății.
Când în joc este viitorul națiunii noastre, voi fi întotdeauna pe genunchi la rugăciune și în viața cetății oriunde este nevoie. Așa cum nu cred în implicare fără rugăciune, nu cred nici în rugăciune fără implicare. În plus voi respecta opiniile celor care cred altfel decât mine și consider că în loc să ne luptăm unii cu alții, mai bine ne rugăm unii pentru alții și facem fiecare ce suntem încredințați că e bine să facem. Sunt total în favoarea libertății de conștiință a fiecăruia, dar și a libertății de expresie. Sunt total împotriva vaccinării obligatorii, dar și a folosirii Scripturii în susținerea celor mai absurde teorii și interpretări. Respectul, decența, moderația și smerenia fac bine oricui, oriunde și oricând.
Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.